Gorenjska
3866 ogledov

Trčil v sprehajalko in odpeljal proti Predosljam

Nesreča na poti okoli posestva Brdo pri Kranju PU Kranj
Na praznični 1. maj je na poti okoli posestva Brdo pri Kranju neznani voznik skuterja trčil v sprehajalko. Po nesreči, zgodila se je okoli 12. ure, je odpeljal proti Predosljam.

S PU Kranj so sporočili, da je sprehajalka poškodovana in da policija zbira obvestila o okoliščinah nesreče. Neznani voznik naj bi bil vozil skuter sive barve.

Policija poziva voznika skuterja, naj se jim sam javi, priče pa prosijo za informacije na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Neprevidna in s slušalkami v ušesih

En dan po nesreči, v nedeljo, 2. maja, so policisti sporočili, da je za nesrečo kriva sprehajalka. S slušalkami v ušesih je, kot kažejo okoliščine, neprevidno prečkala makadamsko pot, po kateri je pripeljal voznik skuterja. Policisti pa voznika skuterja še vedno iščejo.

Voznik skiroja trčil z avtomobilom

Že v petek, 30. aprila, so gorenjski policisti obravnavali voznika električnega skiroja, ki je med vožnjo po pločniku trčil z osebnim avtombilom.

Po trčenju huje poškodovan kolesar

Na praznični večer, 1. maja, pa sta v Dvorjah v občini Cerklje na Gorenjskem trčila voznica osebnega vozila in kolesar. Kolesar je bil huje poškodovan, postopki še potekajo, so navedli policisti.

Policisti ob vseh teh nesrečah pozivajo k odgovorni in defenzivni vožnji ter varni souporabi prometnih površin. S prilagojeno   hitrostjo, primerno varnostno razdaljo ter previdnostjo in zbranostjo lahko preprečimo marsikatero prometno nesrečo.
Vozimo pametno,
je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.


 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:11 01.maj 2021.

    Prometna zakonodaja je bila spisana za šankom ! Vožnja skuterjev ,E-skirojev in koles po kolesarski stezi ,ki si jo delijo s pešci je SMRTNO NEVARNA ,vendar še vedno vztrajajo pri barvanju pločnikov ! Tudi peš CONE morajo biti označene za ...prikaži veča kolesarje ,tako ,da se ne vozijo med pešci gor in dol . Ne morem svojega otroka privezati na vrvico kadar se sprehajam po peš coni ! Otrok stopi korak v drugo smer in ...........nesreča je neizbežna . Kolesar odpelje s kraja nesreče in ostanem sam s policaji ?