Gorenjska
2436 ogledov

Trčila v odbojno ograjo pri Naklem

Akvaplaning Youtube Akvaplaning. Fotografija je simbolična.
Danes zjutraj sta se na gorenjski avtocesti zgodili že dve nesreči, so sporočili s Policijske uprave Kranj. V eni se je lažje poškodovala voznica, v drugi je trpela le pločevina.

Ob  6. uri je voznica, ki je vozila proti Kranju, zaradi neprilagojene hitrosti vremenskim razmeram trčila v odbojno ograjo pri priključku Strahinj-Naklo. Pri tem se je lažje poškodovala.

Na spletni strani Urada RS za zaščito in reševanje so navedli, da so posredovali gasilci GARS Kranj, ki so med drugim poškodovano s tehničnim vozilom rešili iz avta in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči. Reševalci so voznico tudi oskrbeli na kraju.

Zaradi nesreče je bil zastoj že Podtaboru, promet pa je potekal po prehitevalnem pasu. 

Neustrezna varnostna razdalja

Ob 7.30 pa so avtocesti pri Brniku v smeri proti Ljubljani zaradi neupoštevanja ustrezne varnostne razdalje trčila tri vozila. Na srečo nihče ni bil poškodovan, nastala je zgolj materialna škoda. Prehitevalni pas je bil zaprt, nastal je zastoj pred počivališčem Voklo, promet se je sprostil malo po 9. uri.

Slabe razmere, prihaja do akvaplaninga

"Pozivamo  k  previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in večji varnostni razdalji. Vremenske razmere so slabe, cesta je mokra in spolzka. Prihaja do akvaplaninga - med pnevmatiko in cesto se nabere sloj vode, ki ga pnevmatika ne more več v zadostni meri odvajati. Posledica je izguba oprijema," so posvarili s PU Kranj.

Komentarjev 2
  • Toma 20:34 17.maj 2021.

    Tigar pnevmatike so čisto dovolj dobre za te reveže, ki so zadnje pare zagnali za nemška jajčka rešena pred prešo ;-)

  • rd2dmk2 12:14 17.maj 2021.

    pa "ljudi imajo pare za kola" ampak nimajo pa za gumeeeee. in na audijih, bmw-jih in merdžotih se bohotijo čist "dobre" 10 let stare zmahane po možnosti še zimske gume, potem pa pride dež gas do daske itak, da se ...prikaži večse vidi raskoš, potem pa malo plesa... žalostno pa je da še do dons nobena zavarovalnica pri cenitvi ne upošteva izgubo vrednosti avta nedolžnega udeleženca v nesreči, ki mu takle trapon poškoduje vozilo.