Gorenjska
1083 ogledov

Kaos: tri nesreče v dveh urah na gorenjski avtocesti

Nesreča na gorenjski avtocesti PU Kranj Prva nesreča od treh na gorenjski avtocesti se je zgodila danes ob 14.55 pri zožanju Naklo, smer Ljubljana. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in sanirali cestišče, navaja Uprava RS za zaščito in varovanje.
Gorenjska avtocesta je po treh urah zastojev in zaprtja ponovno normalno prevozna, promet je sproščen, so malo po 18. uri sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gorenjski prometni policisti so popoldne na avtocesti med Podtaborom in Kranj zahodom v smeri Ljubljane obravnavali kar tri prometne nesreče.

Pri vseh treh sta bili udeleženi po dve vozili in samo v eni nesreči je šlo za lahke telesne poškodbe.

Prva nesreča se je zgodila ob 14.55, druga ob 15.20, zadnja, ko je bila obravnava prvih dveh že končana, pa ob 16.50.

Drugi dve nesreči sta povezani z neprevidnim in prehitrim približevanjem koloni vozil. Proti vsem trem povzročiteljem osebnih vozil poteka prekrškovni postopek zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, je navedel mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) so objavili, da se je prva nesreča zgodila pri zožanju Naklo, druga pa med priključkoma Naklo in Kranj-zahod prav tako v občini Naklo. V tej drugi se je nesreča zgodila med osebnim in reševalnim vozilom.

Pri tretji nesreči pri priključku Podtabor, občina Naklo, so po podatkih URSZR trčila tri osebna vozila. Pri vseh omenjenih nesrečah so posredovali poklicni gasilci GARS Kranj, zavarovali so kraje nesreč, odklopili akumulatorje in z absorbentom posuli cestišče. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.