Gorenjska
833 ogledov

Triglav prvak Mednarodne hokejske lige

HK Triglav prvak IHL HK Triglav Prvak IHL lige je postal HK Triglav.
Minulo soboto se je v Športni dvorani Zlato Polje v Kranju odvijal napet finale Mednarodne hokejske lige (IHL). HK Triglav Kranj je s 6 : 5 slavil proti HK Slavija Jr.

IHL, Mednarodna hokejska liga, je v članski konkurenci letos vključevala 10 klubov: dva iz Srbije (HK Crvena Zvezda in HK Vojvodina), tri iz Hrvaške (KHL Zagreb, HK Medveščak in HKL Mladost) in pet slovenskih ekip (HK Triglav Kranj, HK Slavija Jr., HKMK Bled, HK TRUE Celje in hd Hidria Jesenice.) V letošnjem letu je bilo zaradi znanih razmer tekmovanje nekoliko predrugačeno, liga ni imela mednarodnih razsežnosti: »Zaradi covida-19 smo tekmovali vsak v svoji državi. Na koncu smo želeli v končnico tekmovanja vključiti vse ekipe, pa razmere niso dopuščale vključitev tujih klubov,« je povedal Gorazd Drinovec, glavni trener zmagovalne ekipe. 

Napeta tekma z zadetkom v podaljšku

Slovenske ekipe so se tako pomerile le med seboj, prvi del tekem je potekal od septembra 2020 do konca februarja, končnica marca in začetek aprila. Ekipa Triglava je v tekmo vstopila z dvema zmagama na obeh tekmah končnice, do osvojitve pokala jo je ločila le še ena. Napeta tekma se je po izenačenju s 5 : 5 nadaljevala v podaljšku.

Za zadetke so v ekipi kranjskega Triglava poskrbeli Nejc Hočevar (1), Miha Potočnik (1), Sebastjan Grošelj (1), Žan Zupan (1), Miha Ahačič (1) in Nejc Burgar (1), prvaki so postali še Jaša Jenko, Jan Pavlovič, Matic Štenkler, Žan Markič, Krištof Potočnik, Jure Jelar, Anže Terlikar, Matevž Ban, Miha Morel, Žiga Udir, Luka Logar, Ožbe Šlibar, Ožbej Janežič, Peter Pavc, Gal Ramšak Jeler, Uroš Plavc in Kristian Šenk s trenerji Gorazdom Drinovcem, Grego Kavčičem in Anžetom Pintarjem. Drugo mesto je med slovenskim ekipam pripadlo ekipi HKMK Bled, tretje HK Slavija Junior.

Finančna situacija plač ne dopušča

Ekipa je imela v času tekmovanj tudi krajši izostanek zaradi pojava okužbe v ekipi: »Igralci Triglava so bili v mesecu januarju v 10-dnevni karanteni zaradi pojava okužbe pri šestih igralcih, sicer pa smo bili v trenažnem procesu od začetka avgusta in uspešno tekmovali na državnem prvenstvu, pokalu in IHL ligi,« je dodal Drinovec in pojasnil, da igralci Triglava niso profesionalci, ki živijo od športa – hodijo v šolo ali službo, saj jim plače finančna situacija v klubu ne dopušča.

Triglav je bil sicer uspešen tudi na državnem prvenstvu, kjer je osvojil tretje mesto za prvouvrščeno ekipo Olimpije in drugouvrščeno ekipo Jesenic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.