Gorenjska
227 ogledov

Trije poškodovani vozniki

Poostren nadzor v prometu, Jeprca PU Kranj V marcu 2023 so gorenjski policisti izvedli že več poostrenih nadzorov tako nad vozniki motornih vozil kot tudi nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.
Policisti so včeraj na Gorenjskem obravnavali šest prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami in štiri, v katerih je na srečo trpela le pločevina.

V Kranju sta bila včeraj malo pred 16. uro v prometni nesreči poškodovana voznika. Kot navajajo s Policijske uprave Kranj, je 55-letni voznik z avtomobilom izsilil prednost drugemu vozniku in trčil v njegov avtomobil. Zoper povzročitelja, ki so ga s kraja nesreče odpeljali v zdravstveno ustanovo, policisti vodijo prekrškovni postopek.
 
Včeraj malo pred 19. uro, ko so prometniki izvajali poostren nadzor, je 43-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo na gorenjski avtocesti blizu Torovega. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.55 mg/l). Na kraju so bili gasilci GARS Kranj in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

Od 114 le eden pod vplivom alkohola

Gorenjski  policisti  so  v  torek,  14.  marca, popoldne poostreno nadzorovali psihofizično stanje voznikov motornih vozil na območju Škofje Loke, Kranja in Jesenic. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 114 voznikom, pod vplivom alkohola je bil en voznik  (0,38  mg/l). So pa zato med nadzorom policisti ugotovili 27 kršitev cestnoprometnih predpisov: izstopajoče so bile kršitve o prekoračeni hitrosti, nepravilni uporabi prenosnega telefona, neuporabi varnostnega  pasu in neupoštevanje prometne signalizacije.

Med nadzorom so policisti v Kranju med drugim ustavili 34-letnika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj ni podaljšal veljavnosti zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom ga bodo policisti predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Poostren nadzor tudi nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Že v ponedeljek, 13. marca, dopoldne pa so policisti na Gorenjskem poostrili nadzor nad vozniki in tehnično brezhibnostjo tovornih vozil in avtobusov. V nadzoru so poleg gorenjskih policistov sodelovali tudi policisti specializirane enote za nadzor prometa, inšpekcijske službe in usposobljeni strokovnjaki za tehtanje vozil.

Ustavili in  kontrolirali so 55 voznikov tovornih vozil in pet voznikov avtobusov. Ugotovili so 15 kršitev. Tako za voznike kot tudi za pravne osebe pa vodijo prekrškovne postopke. Preizkus alkoholiziranosti so policisti odredili vsem voznikom in en poklicni voznik tovornega vozila je bil pod vplivom alkohola (0,28 mg/l). Stehtali so 30 tovornih  vozil. Izstopajoče so bile kršitve o prekoračeni hitrosti, neustreznih priklopnih mehanizmih, prekoračeni največji dovoljeni masi, nepravilno pritrjenem tovoru in poteku kode 95 (strokovna usposobljenost za vožnjo tovornih vozil).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.