Gorenjska
44 ogledov

Trije požari, šest se jih je nadihalo dima

Gasilski aparat, gašenje, požar M. Ha.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri požare, od teh dva na območju občine Radovljica in enega na območju občine Tržič. Kot navaja tudi Uprava RS za zaščito in reševanje, je največji požar malo pred 7. uro zjutraj izbruhnil v stanovanjski hiši na Dolini v Lescah.

Požar na Dolini so pogasili gasilci PGD Lesce, Radovljica, Hlebce in GARS Jesenice. S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je pri tem nastala materialna škoda, in sicer v višini približno 45 tisoč evrov.

Zvečer, malo pred 20. uro, se je v stanovanju na Posavcu začel širiti dim. Vnovič so na pomoč hiteli gasilci PGD Radovljica, pridružili pa so se jim še kolegi iz PGD Ljubno in Brezje na Gorenjskem. Pogasili so goreč pepel, prezračili in pregledali celoten objekt ter oskrbeli štiri stanovalce, ki so se nadihali dima.

Včeraj popoldne so imeli gasilci intervencijo tudi v stanovanjskem objektu v naselju Gozd, občina Tržič. Gasilci PGD Križe so požar pogasili in okolico preverili s termovizijsko kamero. Posredovali so reševalci Nujne medicinske pomoči Tržič, ki so dvema stanovalcema nudili prvo pomoč zaradi nadihanega dima. Nastala je materialna škoda v višini približno 1500 evrov. Policisti še zbirajo obvestila.

V zadnjih 24 urah sta se na Gorenjskem zgodili dve prometni nesreči, na srečo nihče ni bil poškodovan. Včeraj popoldne se je voznica nepravilno vključevala na avtocestnem odseku Lesce-Brezje proti Ljubljani. Z osebnim avtomobilom je trčila v tovorno vozilo, ki ga je pravilno po avtocesti pripeljal voznik. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.
Na območju Kranjske Gore pa je danes zjutraj voznik tovornega vozila, ki je vozil po zasneženi cesti, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v obcestni drog. Policisti vodijo prekrškovni postopek

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.