Gorenjska
1490 ogledov

Trije prebili noč pri policistih

vožnja pod vplivom alkohola, alkotest PU Kranj
Tudi ta konec tedna so gorenjski policisti zalotili več pijanih voznikov, "rekorderja" z 1,05 mg/l in 1,04 sta prenočila na policijskih postajah.

Škofjeloški policisti so sinoči okoli 23.30 obravnavali 32-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). Policisti so ga pridržali do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Le malenkost manj, (1,04 mg/l), je prav tako včeraj ob 20. uri napihal 46-letni voznik. Do radovljiških policistov se je tudi nedostojno vedel in ker s kršitvijo ni prenehal, so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Tudi on bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču, zaradi nedostojnega vedenja pa zanj policisti vodijo še prekrškovni postopek.

Pestro noč je imel tudi 31-letni voznik, ki je v nedeljskih zgodnjih jutranjih urah trčil v robnik v Spodnjih Gorjah. Blejski policisti so malo pred 3. uro ugotovili, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo in tudi pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Svetujejo nič alkohola

S Policijske uprave Kranj so ob zgoraj omenjenih zaskrbljujočih primerih zato vnovič na javnost naslovili prošnjo, naj vozniki vozijo z nič alkohola in napovedali, da bodo tudi v prihodnje vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov.

Morda bo kdo, preden se bo močno napil in potem sedel za volan, pomislil tudi na kazni, ki niso nizke. Če voznik napiha denimo več kot 0,52 mg/l , mu grozi kazen najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Če se obravnavani voznik ni strinjal z meritvijo in se je odločil za strokovni pregled, to znese 500 evrov. Vnovično opravljanje novega vozniškega izpita stane približno 2000 evrov, vmes pa je seveda tudi prepoved vožnje za pol leta

Uporabili prisilna sredstva

Pri kranjskih policistih je prebil minulo noč tudi 36-letni moški, ki se je na javnem kraju sprl z drugim moškim. Ker kršitelj po prihodu policistov danes, v nedeljo, okoli 1. ure zjutraj na kraj ni prenehal, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje do 12 ur. Zoper njega zdaj vodijo prekrškovni postopek, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.