Gorenjska
2273 ogledov

Trije zapeljali s ceste in se prevrnili

Z avtom se prevrnila in drsela proti potoku v Spodnji Besnici PU Kranj Nesreča v Spodnji Besnici: voznica je zapeljala s ceste v graben, se prevrnila in ustavila ob potoku. Gasilci so najprej rešili voznico, nazadnje pa z avtodvigalom postavili avto spet na cesto.
Gorenjski policisti so včeraj, 9. februarja, obravnavali tri prometne nesreče. Vsem je skupno, da so se vozniki, potem ko so zapeljali s ceste, prevrnili. Po vseh treh nesrečah so posredovali kranjski poklicni gasilci.

Malo pred 11. uro je voznica v Spodnji Besnici z vozilom zapeljala s ceste v graben in se prevrnjena ustavila ob potoku. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Poklicni gasilci GARS Kranj so, kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom voznico rešili iz avta in jo predali reševalcem NMP Kranj. Po izteklih tekočinah so gasilci tudi posuli absorbent, odklopili akumulator in z avtodvigalom vozilo postavili nazaj na cesto.

Ob 14. uri se je voznik v kombiniranem vozilu na gorenjski avtocesti v Naklem oziroma pred izvozom Kranj zahod v smeri Ljubljane prevrnil na bok. Tudi tu so posredovali poklicni gasilci iz GARS Kranj, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator vozila, sanirali iztekle motorne tekočine in z avtodvigalom postavili vozilo na cesto. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli in odpeljali reševalci NMP Kranj. Zaradi nesreče je promet po avtocesti potekal le po prehitevalnem pasu.

Deset minut pozneje je na Lancovem v občini Radovljica tovorno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Vozniku se je udrla bankina. Gasilci GARS Kranj so naletno in požarno zavarovali mesto prometne nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali in odstranili razlite motorne tekočine in nudili požarno varovanje pri nakladanju tovornega vozila na vlečno vozilo.

Pazite na udarne jame

Proti povzročiteljem nesreč potekajo prekrškovni postopki, sporočajo s Policijske uprave Kranj in opozarjajo, da so na cestah udarne jame, ki lahko poškodujejo dele vozila. "Pozivamo k previdnosti in prilagojeni hitrosti vožnje!" še dodajajo policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.