Gorenjska
683 ogledov

Tržič: opolnoči goreli smetnjaki, policija prosi priče

Zagoreli smetnjaki v Tržiču
1/2
Slika zaslona/PU Kranj Razdejanje, gašenje smetnjakov v Tržiču.
Tržiški gasilci in policisti so imeli minulo noč obilo dela zaradi več požarov na smetnjakih.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je okoli polnoči zagorelo kar na treh lokacijah v Tržiču: Virje, Cankarjeva cesta in Šolska ulica. Od šestih poškodovanih je ogenj tri popolnoma uničil.

Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek. Morebitne priče prosijo za  informacije  na  interventno številko 113, anonimni telefon 080 1200 ali na Policijsko postajo Tržič.

Zagoreli smetnjaki v Tržiču | Avtor: Slika zaslona/PU Kranj Slika zaslona/PU Kranj

Predstavnik za stike z javnostjo na PU Kranj mag. Bojan Kos je pojasnil, da gre za obliko vandalizma, v tem primeru pa ga obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.
220. člen Kazenskega zakonika navaja, da Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi neuporabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let. Če je povzročena škoda velika, pa se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

V Kranju je "zakuril" najstnik

Že v torek, 10. maja, so poškodovanje smetnjaka obravnavali tudi kranjski kriminalisti. Pri rednem delu so popoldne na terenu opazili najstnika, ki je v zabojnik za smeti odvrgel pirotehnično sredstvo. Zabojnik je  zagorel. Požar so pogasili gasilci. Proti njemu poteka predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Komentarjev 1
  • Dusan12 23:55 13.maj 2022.

    Samo, da ni prespal v smetnjsku Deja Židan, ker je baje zamudi vlak za Soboto. Pravijo pri STA