Gorenjska
2390 ogledov

Tudi Kranj bo priskočil na pomoč Ukrajini

Profimedia
V Kranju med prvimi v Sloveniji vzpostavljajo zbirno mesto za humanitarno pomoč Ukrajini.

»Na Mestni občini Kranj (MOK) z nejevero spremljamo dogajanje v Ukrajini. Težko verjamemo, da se lahko kaj takšnega dogaja v Evropi v 21. stoletju. Iskreno upamo, da se bo vojna nemudoma končala. Vseeno pa je že v nekaj dneh prišlo do situacije, ko ljudem v Ukrajini zaradi izrednih razmer primanjkuje osnovnih potrebščin, prav tako beguncem, ki iščejo zatočišče v evropskih državah. Zato bomo tudi v Kranju vzpostavili zbirno mesto za humanitarno pomoč,« je povedal podžupan Janez Černe.

Podrobnosti glede organizacije zbiranja pomoči za prebivalce Ukrajine so v MOK dogovorili s častnim konzulom Ukrajine v Sloveniji Sandijem Brezovnikom, povezali pa so se tudi z Rdečim križem Slovenije (RKS) in Fajdigovo ambulanto. Zbirno mesto v Kranju bo odprto od srede, 2. marca 2022, dalje do preklica vsak delovni dan med 12. in 17. uro v šotorih na parkirišču Vojašnice Petra Petriča, na vhodu pri pralnici AMZS oziroma Gasilsko reševalni službi Kranj. Pri tem bo pomagala tudi Civilna zaščita MOK in profesionalni gasilci.

Na seznamu potrebščin, ki jih primanjkuje v državi, somedicinski pripomočki (kompleti prve pomoči, gaze, povoji ...), zdravila (ta lahko ljudje oddajo ne le pred vojašnico, ampak tudi v Fajdigovi ambulanti na Gosposvetski 9 v Kranju), higienski pripomočki, nepokvarljiva hrana, odeje, spalne vreče, topla oblačila, sveče, svetilke, generatorji in podobno. RKS ob tem poziva, naj ljudje prinašajo res še uporabno opremo, pripomočke, oblačila ter obutev in ne stvari, ki se jim že več let kopičijo doma.

Komentarjev 1
  • Katlyn_Evans 10:03 02.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎