Gorenjska
4217 ogledov

Tudi Kranj je lahko zanimiva turistična destinacija

Jošt Gantar Turizem Bled
Tudi v Kranju vabijo ljudi k porabi turističnih bonov v gorenjski prestolnici. Na Zavodu za turizem in kulturo (ZTK) Kranj so zato pripravili tudi številne aktivnosti, da gostom zagotovo ne bo dolgčas.

Zadnji uradni podatki, ki jih o koriščenju bonov v Kranju imajo v ZTK Kranj, so z dne 1. oktobra. 2020.  Do takrat je bilo unovčenih 1.128 turističnih bonov. Spremljajo pa uradne statistike o prihodih in nočitvah. Glede na leto 2019, ko je bil turizem še v polnem zagonu, so se številke drastično zmanjšale.

Prav zato si v ZTK Kranj želijo, da bi ljudje svoje bone porabili tudi v Kranju. »Ker je Kranj lahko destinacija za več kot za en dan! Verjamem, da ima Kranj ponudbo, za katero se splača pri nas ostati več kot le en dan, da je Kranj destinacija za alpske počitnice in mestni vikend! Naši hoteli in ostali ponudniki prenočitev so odprli svoja vrata. Gostinci so prilagodili in osvežili ponudbo. Začelo se je Prešerno poletje v Kranju. Življenje je steklo dalje, v našem mestu je ponovno čutiti mestni vrvež, prav vsak kranjski ponudnik, ki je na tak ali drugačen način vpet v  turizem pa se trudi, da bi mesto poleg domačinov obiskali tudi turisti,« pravi direktor ZTK Kranj Klemen Malovrh.

Obiskovalci Kranja lahko turistične bone porabijo pri vseh ponudnikih v destinaciji. Da bi bila ta informacija dostopnejša za vse, ki bi želeli priti v Kranj na alpske počitnice ali mestni vikend, pa so prav zdaj v zadnji fazi umestitve rezervacijskega sistema na spletno stran visitkranj.

 | Avtor: Matjaž Guček Matjaž Guček

Doživetja za prijetnejše bivanje

Obiskovalcem sicer ponujajo tudi številna doživetja. To poletje sta se jim pridružili še dve novi in zanimivi turistični doživetji. Na Kranj in okolico je tako po novem mogoče pogledati iz zvonika cerkve sv. Kancijana. Pripravili pa so tudi petzvezdnično posebno vodenje Cifra-mož. Na njem lahko obiskovalci spoznajo usodno dvojnost Kranja in vse njegove kotičke, ki so povezani s Prešernom.

Na ZTK Kranj so ob tem vsem, ki bodo v Kranju vsaj enkrat nočili ali koristili turistične bone, ponudili nekaj brezplačnih vodenj: po Kranju, po Rovih pod starim Kranjem in po kanjonu reke Kokre. Gostom mesta je na voljo tudi nekaj drugih ugodnosti, med drugim brezplačen ogled parka Brdo, brezplačna uporaba sistema KrsKolesom, popusti pri nakupu spominkov v Kranjski hiši ter popust pri obisku Kabineta Janeza Puharja in Escape room-a Carniola. »Prav tako pa vabimo vse obiskovalce koncertnih dogodkov v Gradu Khislstein, ki niso domačini, naj ne hitijo domov, naj ostanejo v Kranju in naslednji dan izkoristijo za prijetno raziskovanje našega mesta. Nočitev v Kranju prinese tudi 10% popust pri nakupu vstopnic. Za Kranj pravimo, ker ima bogato vsebino in je obkroženo z zeleno in hribovito okolico, da je mesto z alpskim mikom in mestnim šikom. Čez dan pohodniške in kolesarske avanture, zvečer uživanje na dogodkih Prešernega poletja. Prav vse kliče po tem, da domačini ostale Slovence povabimo v Kranj na  kombinacijo aktivnih alpskih počitnic z večerno kulturno sprostitvijo v mestnem jedru,« zaključuje Malovrh.

Komentarjev 1
  • Michael_Colon 10:18 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦