Gorenjska
1241 ogledov

Tudi Kranjčanom je dovolj

protesti zaprtje šol Kranj Žurnal24
Tudi na Slovenskem trgu v Kranju je potekal protest proti zaprtju šol. Glavno sporočilo je bilo, da je vsem dovolj in da se morajo šole za vse odpreti takoj.

Tudi v Kranju se je popoldan zbralo okrog 50 protestnikov z otroki, ki nasprotujejo nadaljnemu zaprtju šol. Izpostavili so, da otroci doživljajo hude duševne stiske, pojavljajo se vedenjske in čustvene motnje, upad učne motivacije, starši pa jim ne morejo več pomagati. Opozorili so, da otroci postajajo apatični in izgubljajo interes za šolo. Kot smo lahko slišali, otroci staršem pogosto rečejo, da sovražijo šolo, da nočejo več za računalnik. "Šola ni samo sedenje v klopeh in poslušanje učitelja. Šola je mnogo več. Šola so ekskurzije, izleti, kulturni, športni dnevi, šola je druženje. In tega izgubljenega leta učenci ne bodo dobili nazaj," je dejala ena od protestnic.

protesti zaprtje šol Kranj | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

 

Po besedah protestnikov je zaprtje šol politična odločitev, saj je, kot pravijo, zdravniška stroka na njihovi strani. Ob tem so se spraševali, zakaj so pri nas šole toliko časa zaprte, medtem ko v drugih državah temu ni tako. "Vse skupaj traja že predolgo. Dovolj nam je, vsem, in zato je čas, da vsi opozorimo, da je temu res tako," so še opozorili protestniki. Ob tem so še dodali, da se bodo, če bo potrebno, v prihodnjih dneh še večkrat zbrali na podobnih protestih.

 

Po družabnih omrežjih sicer v zadnjih dneh kroži še poziv k posebnemu protestu v tednu, ki je pred nami. Glavno sporočilo je, da se otroci nič več ne udeležujejo pouka na daljavo. Kakšen bo odziv in kako bo reagirala država, pa bo vidno že jutri. Medtem je predsednik vlade Janez Janša preko twitterja že sporočil, da so protesti neprimerni in nezakoniti ter da z njimi izkoriščajo otroke v politične namene.

 

Komentarjev 3
  • Andrej Žerovc 12:15 01.februar 2021.

    https://www.facebook.com/GibanjeResni.ca/videos/883950859083649

  • Avatar Krizar53
    Krizar53 22:36 31.januar 2021.

    Janšek, prišel bo čas, ko se boš spomnil one komunajzarske pesmi:"Grad gori, grof beži........!"

  • suineg7878 20:17 31.januar 2021.

    Proteti so popolnoma legitimni. Zakaj pa so nezakoniti pa se tudi ve.