Gorenjska
543 ogledov

Tudi letos bodo zažarele zvezde na snegu

ŠD Gorje
Športno društvo Gorje tudi letos, kljub epidemiji, pripravlja že 11. dobrodelni koncert Zvezde na snegu. V luči trenutnih zdravstvenih razmer bo, tako kot večina dogodkov, potekal na spletu.

»Kot veste športniki ne obupamo, ampak se borimo do ciljne črte,« so napoved koncerta pospremili v Športnem društvu (ŠD) Gorje. Tako je padla odločitev, da koncerta ne odpovejo, ampak ga izvedejo preko sodobnih komunikacijskih poti. Sodelovanje so potrdili nekateri tradicionalni gostje, mladi gorjanski talenti, pripravljajo pa tudi presenečenje. Osrednja glasbena gostja koncerta bo Tanja Žagar.

 

»Smo pa letos malo pobrskali tudi v svojih vrstah in ugotovili, da nimajo naši člani samo tekaškega talenta, pač pa poleg ostalih tudi glasbene. Le te vam bodo na koncertu na kratko tudi oni predstavili. Seveda bo svoj delež prispeval tudi Nenad Pilipovič, ki s svojimi različnimi prispevki vedno poskrbi, da izveste najnovejše športne rezultate naših članov in  tudi kakšno zanimivost o zgodovini našega društva,« je povedal predsednik ŠD Gorje Gregor Repe. Koncert boste lahko spremljali jutri, v soboto 9. januarja 2021, ob 19. uri na Facebook strani  Športno društvo Gorje Tekaško-biatlonska sekcija.

 

Koncert pa ima tudi dobrodelno noto. V času koncerta bodo zbirali donacije v vrednosti 1 evro in 5 evrov s poslanim SMS sporočilom »SVIZEC1« in »SVIZEC5« na 1919. Na ta način pa lahko darujete tudi že sedaj in vse do 5. februarja. Zbrane donacije bodo namenili njihovim mladim tekačem in biatloncem, njihovi športni poti in razvoju.

 | Avtor: ŠD Gorje ŠD Gorje

 

100 let športnega druženja v Gorjah

ŠD Gorje pa sicer letos praznuje tudi 100-letnico delovanja. »Od ustanovitve 1921 do prvega nastopa na Olimpijskih igrah je preteklo dobrih 10 let in že smo imeli prvega olimpijca. Skozi vse obdobje delovanje jih je bilo kar nekaj: Lovro Žemva (1936), Marjan Burgar (1980), Jože Poklukar (1994 in 1998), Lucija Larisi (1998, 2002), Tomaž Žemva (1998), Matjaž Poklukar (2006), Miha Dovžan (2018),« je izpostavil predsednik društva Gregor Repe.

 | Avtor: ŠD Gorje ŠD Gorje

 

Župan občine Gorje Peter Torkar je poudaril pomen sodelovanja med občino in društvi: »Ponosen sem, da imam v svoji občini društvo s tako bogato tradicijo. Občina bo vedno stala ob strani vsem društvom in organizacijam, še posebej tistim, ki se ukvarjajo z mladino.«

 

Da je ŠD Gorje tako uspešno, ima zaslugo tudi tamkajšnja osnovna šola, kjer zelo poudarjajo športno aktivnost, še posebej tek na smučeh. »Otroci imajo v šoli kopico možnosti, da se zelo zgodaj spoznajo s smučarskim tekom. Šolska oprema in učitelji omogočamo čim cenejše ali celo brezplačno smučarsko-tekaško izobraževanje celotne populacije. Ob ugodnih snežnih razmerah na progah ob šoli, imamo med urami športa blok uro smučarskega teka. V 4. razredu imamo 5 dnevno šolo v naravi z začetnim tečajem smučarskega teka, v 7. razredu pa 5 dnevno z nadaljevalnim tečajem. Športna pedagoginja Maja Prešeren ima tudi smučarsko tekaški krožek za razredno stopnjo. Smučarji tekači in biatlonci veliko tekmujejo na šolskih športnih tekmovanjih, s čimer pridobijo ogromno tekmovalnih izkušenj,« poudarja profesor športne vzgoje na OŠ Gorje Nenad Pilipovič.

 

V ŠD Gorje pa ob tem še zaključujejo: »Kdor ne laufa ni Gorjanc!«

Komentarjev 1
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:16 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. priporočam, da poskusite. Za več podrobn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com