Gorenjska
34 ogledov

Tudi letos se bo pelo, igralo, šivalo in risalo

JSKD Kranj
Center kulturnih dejavnosti Kranj z oktobrom začenja novo sezono delavnic. Tokrat jih ponujajo 11 različnih, vse pa bodo potekale po navodilih in priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V okviru Javnega sklada za kulturne dejavnosti Kranj (JSKD) in Mestne občine Kranj že od leta 1983 deluje tudi Center kulturnih dejavnosti. Gre za stičišče, namenjeno ustvarjalnim in znanja željnim posameznikom, ki jih zanima učenje ali izpopolnjevanje na področju kulturno umetniških dejavnosti. Njegovo poslanstvo je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavljanje strokovne podpore ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter omogočanje dostopnosti kulturnih vsebin. Tudi letos so pripravili številne delavnice, ki so namenjene širokemu krogu ljudi, tako najmlajšim kot najstarejšim. "Pripravljamo lutkovne delavnice za otroke in mladostnike, imamo delavnice Spretni prstki za mlajše otroke, kjer spoznavajo različne tehnike in ustvarjajo z običajnimi stvarmi in navdihom. Delavnice Gledališče za otroke so otroške začetne in nadaljevalne gledališke delavnice, kjer se otroci učijo raznih dramatskih izraznih tehnik in ustvarjalne improvizacije. S tem dobivajo tudi moč jasnosti glasovnega in telesnega izražanja ter na nek način tudi pridobivajo samozavest v nastopanju. Potem imamo tudi Gledališče za mladino in odrasle, kjer se bodo soočili z gledališkimi uprizoritvami. Spoznavali bodo od osnov in metod grajenja gledališkega lika vse do zaključnega sproščenega nastopanja in igro. Pokrivamo tudi delavnice arhitekture in prostora, kjer se bodo slušatelji na sproščen in igriv način spoznavali z arhitekturo in prostorom, ustvarjali bodo makete, arhitekturo povezovali z drugimi umetnostmi in skicirali kot pravi arhitekti. Še vedno ostajajo delavnice ustvarjalnega šivanja in krpank, v katerih je na voljo le še nekaj prostih mest, pa filmske delavnice, delavnice slikanja in kolaž, petje in vokalna tehnika, delavnice grafičnega oblikovanja, likovne delavnice in risanje," je povedala samostojna strokovna svetovalka na kranjskem Javnem skladu za kulturne dejavnosti Slavica Okorn.

Mentorji vseh delavnic so dolgoletni izkušeni predavatelji, ki znajo glede na skupino prilagajati najprimernejše metode poučevanja in usposabljanja. Z delavnicami bodo začeli v oktobru, nanje pa se je letos, v luči trenutnih zdravstvenih razmer, možno prijaviti po elektronski pošti, preko spletne strani JSKD ali na prvi uri. Število mest v posameznih delavnicah so prav tako prilagodili trenutnim razmeram, kot pa še zagotavljajo, bodo na vseh upoštevali priporočila NIJZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.