Gorenjska
243 ogledov

Tudi letos v Kranju pestre počitnice

Počitnice Shutterstock
Mestna občina Kranj tudi letos sofinancira počitniške aktivnosti, ki jih bo koordinirala Ljudska univerza Kranj (LUK), v štirih različnih terminih pa jih bodo izvajali tudi na osnovni šoli na Orehku in v Predosljah.

Na letošnjih počitniških aktivnostih se bodo otroci v družbi vrstnikov zabavali na ustvarjalnih, kulinaričnih, športnih in filmskih delavnicah, v družabnih igrah, na poučnih uricah in počeli še marsikaj zanimivega. Počitniški program je namenjen otrokom, starim med 6 in 12 let, izvajal pa se bo od 8. do 16. ure v prvih 14 dneh julija in zadnjih 14 dneh avgusta. Prispevek staršev bo 50 evrov za en teden za enega otroka, cena vključuje tudi kosilo. Prijave bodo možne od 7. junija 2021 od 9. ure dalje, ko bo aktiviran prijavni obrazec.

Na vseh lokacijah bodo na dan sprejeli največ 15 otrok. Prijava je zavezujoča, kar pomeni, da otrok koristi počitniški dan, četudi se ga ne udeleži. Sprejemali bodo le popolnoma zdrave otroke, ob tem pa poskrbeli za izvajanje vseh ostalih ukrepov. Bolj podrobne informacije o programih, urniku in navodila glede prihodov in odhodov so na voljo na spletni strani LUK.

V okviru projekta VGC Gorenjske bodo v LUK – medgeneracijskem centru izvajali tudi brezplačne počitniške aktivnosti za otroke iz socialno manj spodbudnih okolij. Aktivnosti so namenjene otrokom, starim med 6 in 12 let, izvajale se bodo od 8. do 16. ure in ne vključujejo kosila. Med 12. in 12.30 je na voljo možnost toplega obroka za ceno 5,20 evra.

 

Pestro poletje pripravljajo tudi v Škrlovcu

Škrlovec – dnevni center za mlade in družine prvi del poletnega počitniškega programa pripravlja od 28. junija do 9. julija. Počitniške aktivnosti bodo v večji meri namenjene že vključenim uporabnikom, ob morebitnih prostih mestih pa tudi drugim zainteresiranim. Dejavnosti se bodo večinoma odvijale v dopoldanskem času oziroma preko celega dneva, za uporabnike pa bodo brezplačne. Drugi del poletnih počitnic je predviden v zadnjih dveh tednih avgusta. Aktualne informacije bodo na voljo na spletni strani centra Škrlovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.