Gorenjska
119 ogledov

"Tudi mi imamo čustva"

PU Kranj Žurnal24 main PU Kranj
Iz Policijske uprave Kranj dnevno pošiljajo pregled dogodkov na Gorenjskem. Današnji pa je pod opisom posredovanja policistov sinoči na Jesenicah, ko je več zbranih ljudi poškodovalo koše za smeti in razbilo stekla na objektu, zaradi česar so jih popisali, imel tudi pomenljiv dodatek.

V policijskem pregledu dogodkov, pod katerega se je podpisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj, je tako zapisano sporočilo Gorenjcem.

Navajamo dobesedno:

"Tudi policisti zelo pogrešamo stare in brezskrbne čase, ki so ne tako dolgo nazaj zavili v neko povsem novo in čudno smer. Tudi mi se s čim takim še nismo srečali. Iz brezskrbnega preživljanja prostega časa in rutine smo kar naenkrat stopili v težko obdobje številnih omejitev, ki jim na prvi pogled ni videti konca. Ampak s tem se ne srečujete samo vi, spoštovani Gorenjci.

Omejitve, ki enkrat bodo končane, veljajo tudi za nas, policiste. Takoj ko slečemo policijsko uniformo, za nas veljajo povsem enaka pravila kot za vas. Nimamo imunitete na virus, niti na odloke. Tudi mi med 21. in 6. uro ne smemo iz stanovanj. Tudi mi ne smemo prehajati mej regij. Tudi mi moramo nositi masko. Tudi mi moramo paziti na distanco. Tudi mi imamo težko delo. Tudi mi imamo družine. Tudi mi imamo čustva. Tudi mi smo samo ljudje. Smo tudi med redkimi, ki nas pogodba o zaposlitvi zavezuje, da moramo na svoja ravnanja paziti tako doma kot tudi v službi. In še nekaj, mi smo izredno dober filter med zakonodajo in vami, ker vemo, da uniforma pomeni veliko odgovornost. Ne »pokvarite« ga s provokacijami.

Verjemite, med službo doživimo marsikaj slabega, ampak tudi veliko pozitivnega, in to pozitivno nas drži pokonci, da vsakič brezpogojno damo vse od sebe, da bi vam zagotovili varnost in izvajanje vaših pravic. K temu smo se zavezali in to bomo tudi udejanjali. Če v prvem valu večina od nas ni poznala ljudi, ki so zboleli za virusom, je v drugem valu slika popolnoma drugačna. Zato vas prosimo, ta čas naj bo obdobje solidarnosti in ne objestnega ravnanja."

Na koncu pa je pripisana še želja: Ostanite zdravi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.