Gorenjska
3975 ogledov

Tudi na Krvavcu bo nova žičnica

Vlada je sprejela uredbo o koncesiji za gradnjo žičniške naprave Zvoh.

Vlada je pred časom že podelila koncesije za gradnje žičnic na Golteh, Rogli, Arehu, Voglu in v Kranjski Gori. Na petkovi dopisni seji pa je sprejela še uredbe o koncesiji za gradnjo žičniških naprav Zvoh, Kopnik in Pahernik. Zakon o žičniških napravah za prevoz oseb namreč določa, da mora investitor za gradnjo žičnice pridobiti koncesijo, s katero pridobi pravico za gradnjo in obratovanje na podlagi koncesijskega akta in sklenjene koncesijske pogodbe.

Zvoh je najvišji del smučišča Krvavec, nanj pa trenutno smučarje odpelje zastarela dvosedežnica. V družbi RTC Krvavec, upravljavcu enega najbolj priljubljenih smučišč v državi, bi jo nadomestili s sodobno in varnejšo šestsedežnico. Zanjo želijo pridobiti tudi sredstva na javnem razpisu za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma za krepitev njegove odpornosti. Na njem je na razpolago skoraj 49 milijonov evrov. Rok za prijavo na razpis je že potekel, do takrat pa je bilo treba izdati koncesijski akt in odločbo ter s koncesionarjem skleniti pogodbo.

Kot rečeno, je vlada pred kratkim koncesijo za gradnjo žičnice podelila tudi za krožno kabinsko žičnico Vitranc 1 v Kranjski Gori in za novo krožno kabinsko žičnico Zadnji Vogel.

NAGRADE Gorenjska Krvavec ostaja na vrhu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.