Gorenjska
3056 ogledov

Tujec drvel po gorenjski avtocesti

Hitrost policija merilnik radar Policija
Gorenjski policisti so obravnavali tujca, ki je na avtocesti zelo močno pritisnil na plin. Obravnavali pa so tudi nekaj gorskih nesreč.

Kranjski prometni policisti so pri opravljanju meritev hitrosti na gorenjski avtocesti, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h,  za vozilo, ki ga je vozil tuj državljan, izmerili hitrost 226 km/h. Policisti so ga z obdolžilnim predlogom privedli na pristojno sodišče. Kranjski prometni policisti so poleg tega zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli tudi moped.

Obravnavali so še nekaj gorskih nesreč. V bližini doma Planika je planinko po glavi oplazila skala. Ker je bila opremljena s čelado, je dobila le lažje telesne poškodbe. S helikopterjem je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Pri Martuljških slapovih je padla planinka in si poškodovala glavo. Na kraju so ji prvo pomoč nudili gorski reševalci GRS Kranjska Gora, nato pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo. V soteski Vintgar si je turistka pri padcu poškodovala nogo. Sopohodniki so jo prenesli do parkirišča, od koder so jo z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.