Gorenjska
3477 ogledov

Turni smučarji našli mrtvega moškega

vojaški helikopter Saša Despot Huje poškodovano iz Poljanske doline je vojaški helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.
Danes ob 10.34 so turni smučarji v gozdu nad Planino pod Golico v občini Jesenice našli moškega, ki je negibno ležal v snegu.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so turni smučarji našli mrtvega moškega v gozdu in da je ležal v snegu. Za trenutne razmere je bil slabo opremljen. Na kraju niso našli nobene športne ali gorniške opreme.

Pod Golico je danes veliko snega in zelo nizke temperature (okoli minus 10 stopinj Celzija).

Gorska policijska enota je na kraju opravila ogled, sodelovali so še jeseniški gorski reševalci, zdravnik in vojaški helikopter.

Glede na do sedaj zbrana obvestila ne gre za sumljivo smrt. Identiteta moškega se ni znana. Postopek še poteka, so še navedli s PU Kranj.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so zapisali, da je zaradi omenjene nesreče nad Planino pod Golico poletel helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HeNMP in GRS na Brniku. Truplo so po ogledu policije prepeljali v dolino in ga predali pogrebni službi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.