Gorenjska
11451 ogledov

V telovadnici osnovne šole se je podrl strop

OŠ Franceta Prešerna Kranj
Na Osnovni šoli (OŠ) Franceta Prešerna Kranj se je zaradi novega zamakanja strehe dokončno podrl strop v telovadnici.

V OŠ Franceta Prešerna v Kranju je pred časom že puščala streha na tamkajšnji telovadnici, med obnovo parketa je odstopil na strop obešen leseni del. Streha je sicer pred nekaj leti že zamakala in napaka je bila v preteklosti že odpravljena, a slaba izvedba in izbira materialov niso pomagali. Tako je Mestna občina Kranj (MOK) letos poleti interventno pristopila k sanaciji celotne strehe, v novo jekleno konstrukcijo, dodatno izvedbo obvodov prezračevanja, požarnega javljanja in novo zasilno razsvetljavo. Zadnje deževje pa je konec tega tedna povzročilo dodaten udor strehe na sami telovadnici. "Včeraj ob 9.14 se je na Kidričevi cesti v Kranju, v telovadnici osnovne šole vdrl strop. Gasilci GARS Kranj so se s pomočjo avto lestve dvignili na streho telovadnice in preverili streho. Obveščeni so bili CZ Kranj, Policija in župan," je bilo včeraj zapisano na SPIN.

Na zadnji seji mestnega sveta so mestni svetniki pred slabim tednom dni že potrdili uvrstitev v načrt razvojnih programov obnovo telovadnice na OŠ Franceta Prešerna, in sicer obnovo strehe ter izvedbo prezračevanja glede na razpoložljiva sredstva. Okvirna vrednost investicije je 1,18 milijona evrov, investicija pa naj bi bila izvedena v več fazah, in sicer v okviru proračunov v letih 2022 in 2023. Zaradi udora konec tega tedna pa bo zdaj potrebna še dodatna sanacija.

 | Avtor:

»Računamo, da bomo čim prej začeli z deli in naredili vse, kar je v naši moči, da bodo otroci čim prej nemoteno telovadili v varnem okolju. Do takrat pa lahko povem, da otroci OŠ Franceta Prešerna izvajajo pouk telovadne vzgoje v kranjski vojašnici,« je ob tem povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 1
  • Kmodri 14:39 02.oktober 2022.

    Še dobro, da se je zgodilo med vikendom!