Gorenjska
849 ogledov

Učilnica na prostem bi popestrila šolske dneve

Pri kranjski Osnovni šoli Matije Čopa želijo postaviti učilnico na prostem. Za njeno dokončno izgradnjo pa jim je zmanjkalo nekaj sredstev. Zbrati jih morajo še okrog 3000 evrov.

Že nekaj časa so se na Osnovni šoli Matije Čopa Kranj pogovarjali o učilnici na prostem. Pobuda se je rodila med člani Šolskega sklada. Decembra 2019 so tako organizirali prednovoletno srečanje, kjer so zbirali prispevke za učilnico in bili zelo uspešni.

Žal v letu 2020 zaradi epidemiološke situacije prednovoletnega srečanja nismo mogli organizirati. Zbiranje prispevkov smo želeli organizirati že v šolskem letu 2019/2020, pa smo se marca znašli v epidemiji in se nam ni zdelo primerno, da bi prosili za prispevke, medtem ko so ljudje ostajali na čakanju, brezposelni ... Učiteljice, ki sodelujejo v projektu Pogum, so organizirale tudi tehniški dan na temo Od načrtovanja do postavitve učilnice na prostem, kjer so učenci 7. razredov izdelovali makete za učilnico, se pogovarjali o tem, čemu nam bo služila, kako bomo dobili materialna in finančna sredstva,” nam je povedala v.d. ravnateljice Milena Čuden.

Učilnica je oblikovana kot enostaven objekt, ki spominja na kozolec. Po stranicah objekta so načrtovane klopi, na sredini bo kolut, na katerem se bodo lahko odložili npr. mikroskop, izdelki. Učilnica jim bo služila za pouk na svežem zraku, v njej bi potekale razredne ure, namenjena bo ustvarjanju in morda tudi kakšnemu krajšemu počitku učencev v podaljšanem bivanju. V njej bi lahko organizirali tudi debatni, bralni krožek, jo namenili eksperimentiranju, raziskovanju.

Postavitev bo stala okrog 10.000 evrov, do tega zneska pa jim manjka še približno 3000 evrov. “Da bodo lahko že v novem šolskem letu učenci imeli pouk v učilnici na prostem, Šolski sklad zbira donacije, ki jih sprejemajo na TRR 01252 6030658252 s pripisom za učilnico na prostem OŠ Matije Čopa Kranj”, dodaja Čudnova.

Komentarjev 1
  • marialorca 15:10 30.april 2021.

    Tudi NEKOČ smo imeli ure tehničnega pouka (vzporedno ure gospodinjstva). Verjetno bi komu, od strahu, KAJ v spodnjice steklo, ko je vstopil ravnatelj. Najbolj normalno nam je bilo: fantje, vi boste bukova drva preložili tja za lipo, deklice, ve boste ...prikaži več oplele tretjo in četrto gredo. Ko boste čez dve uri končali, hrenovka in čaj v kuhinji za vse. JA, DANES PA SO TO PROJEKTI, NOVE METODE, PODPISI STRINJANJA STARŠEV, .... vsaj lokalna TV, če že ne RTV, POP, pridejo in snemajo WOUUU...KAJ NAŠI OTROCI.