Gorenjska
9979 ogledov

Umrl na kolesarjenju

kolesarji kolo cesta EPA Fotografija je simbolična.
Škofjeloški policisti so včeraj, 30. maja, obravnavali smrt kolesarja. Umrl je med postankom na javnem kraju.

S Policijske uprave Kranj podrobnih podatkov ne razkrivajo, pojasnili so le, da je bil pokojni starejši in državljan Nemčije. Okoliščine pa kažejo na zdravstvene težave.

Gorenjski policisti so sicer včeraj obravnavali pet obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo. Ena od teh se je zgodila pet minut pred 12. uro na cesti Selo–Žiri. Neznani voznik je zaradi nepravilne vožnje po cesti oplazil avtobus, ki je vozil nasproti. Po nesreči je pobegnil in odpeljal proti Škofji Loki.

Divjala mimo trgovskih centrov

Kranjski policisti so včeraj dopoldan med meritvami hitrosti na glavni cesti mimo dveh trgovskih centrov na Planini obravnavali voznico, ki je vozila 103 km/h. Hitrost na odseku je s splošnim pravilom za naselje sicer omejena na 50 km/h. Voznica je bila kaznovana z globo 750 evrov in devetimi kazenskimi točkami.
Gre za nevaren odsek, saj to cesto pogosto prečkajo občani. Policija s kranjskim mestnim redarstvom zato tam pogosto izvaja nadzor hitrosti in ga bo tudi v prihodnje, napoveduje policija.

Zaradi hitrosti so gorenjski policisti letos obravnavali že 98 prometnih nesreč, od tega 53 v naseljih, preostalih 45 pa izven naselij. Obravnavanih je bilo še 3850 prekrškov samo zaradi hitrosti.

Letošnje skupno število ukrepov v prometu za Gorenjsko sicer že presega 13.000 prekrškov. "Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil, varni vožnji in nasploh varnim dejanjem v prometu," so danes sporočili s PU Kranj.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.