Gorenjska
18512 ogledov

Umrl v gorečem avtu

Prometna nesreča, Lesce, smrt voznika PGD Radovljica Kraj prometne nesreče v Lescah, posneto 17. junija 2023.
Včeraj, v soboto, 17. junija, se je v Lescah zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so bili policisti o nesreči obveščeni malo pred 18. uro. Voznik je vozil osebni avtomobil z Bleda proti Lescam, pred železniškim prehodom je zapeljal desno in trčil v ograjo ter kovinski drog. Avtomobil je v nesreči zagorel. Ogenj so pogasili gasilci.

Identiteta voznika, ki je umrl na kraju nesreče, še ni znana in je predmet nadaljnjih forenzičnih preiskav. Policisti po opravljenem ogledu nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče, o vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

"Ni vsaka intervencija enaka. In ta včeraj je bila ena težjih," so na Facebook strani PGD Radovljica danes zapisali radovljiški gasilci. Poleg njih so v intervenciji sodelovali še prostovoljni gasilci PGD Lesce, PGD Hlebce in poklicni gasilci GARS Jesenice.

Umrli je bil letošnja peta smrtna žrtev

Na Gorenjskem so policisti obravnavali letos že 795 prometnih nesreč (lani v tem obdobju 716). Umrlo je pet ljudi (lani šest), hudo telesno poškodovanih je bilo 24 (lani 32), lahko telesno poškodovanih pa 183 (lani 155).

"Policisti vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo in jim hkrati svetujemo, da naj spoštujejo prometne predpise, vozijo trezni in z veljavnimi vozniškimi dovoljenji. Bodite vzorni vozniki. Bodite odgovorni. Vsi si želimo, da bi bilo čim manj prometnih nesreč," so danes še sporočili s PU Kranj.

Preventivni nasveti na spletni strani policije:https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Vozil z neprilagojeno hitrostjo

Približno v istem času kot se je včeraj zgodila nesreča blizu Lesc sta se blizu Bleda poškodovala še motorist in sopotnica. Kot so navedli policisti, je 26-letni motorist vozil iz Bohinjske Bistrice proti Bledu. V levem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti skupaj s sopotnico padel po tleh. Oba sta bila telesno poškodovana. Sopotnico so z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti zoper motorista vodijo postopek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • tlacan 10:23 18.junij 2023.

    Ne morem trditi ampak menim, da bo z baterijami v avtih vse več takih izidov prometnih nesreč.