Gorenjska
26662 ogledov

Umrla po trčenju s kombijem

huda prometna nesreča na Brniku PU Kranj
Na Zgornjem Brniku na regionalni cesti med Vasco in Spodnjim Brnikom v občini Cerklje na Gorenjskem sta danes okoli 9.20 trčili vozili, v nesreči pa je umrla voznica osebnega avtomobila.

Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da je voznica med vožnjo po mokri in spolzki cesti izgubila nadzor nad vozilom ter silovito trčila v nasproti vozeči kombi.

Kraj dogodka so prometno in požarno zavarovali gasilci GARS, ki so tudi s tehničnim posegom odprli vrata vozila in iz njega iznesli mrtvo ponesrečenko.

Mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj, pojasnjuje, da gre že za letošnjo deseto smrtno žrtev na gorenjskih cestah. Lani je v celem letu umrlo sedem udeležencev.

Malo čez 11. uro pa sta med krožiščema Primskovo in Šenčur na priključku za avtocesto trčila voznik kombija in tovornega vozila, iz katerega je izteklo gorivo. Promet je bil zato močno oviran do 13.45, nastal pa je zastoj v vseh smereh.

Ob  tragični  nesreči na Brniku in tudi nesreči pri Šenčurju policisti ponavljajo poziv udeležencem, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. Ceste so hladne, ponekod mokre, marsikje  umazane,  na  njih  pa  je  tudi  listje,  kar vse slabša oprijem pnevmatike  s  podlago.  »Vozite defenzivno, s prilagojeno hitrostjo znotraj omejitev  in  z  večjo  varnostno razdaljo. Pazite tudi pešci, kolesarji in ostali udeleženci v prometu,« opozarjajo s PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.