Gorenjska
6944 ogledov

36-letnico našli mrtvo pod Češko kočo

reševalna akcija Kolovrat gorski reševalci Miljko Lesjak, GRS Tolmin Fotografija je simbolična.
36-letno planinko, ki so jo pogrešali od nedelje, so v iskalni akciji našli mrtvo pod Češko kočo.

S Policijske uprave Kranj so v soboto sporočili, da so že v petek letalska in gorska policijska enota ter jezerjanski gorski reševalci preverili večje območje jezerjanskih gora z vrhovi ter pobočja s pristopi vse do Okrešlja in Brane. V petek popoldne so namreč policisti našli vozilo pogrešane planinke na parkirišču za Češko kočo na Jezerskem. V soboto se je iskalna akcija nadaljevala. Iskali so jo 14 gorskih reševalcev GRS Jezersko, policijski helikopter in policijski droni ter gorska policijska enota.

Kot so sporočili iz PU Kranj so 36-letnico našli mrtvo pod Češko kočo in jo s helikopterjem prepeljali v dolino. Okoliščine kažejo na smrt zaradi zdrsa na območju letne poti na Češko kočo in posledično padec po strmem terenu.

Razmere na območju jezerjanskih gora in tudi širše, so še vedno povsem zimske in nevarne. Dnevno prihaja tudi do proženja snežnih plazov in skalnih podorov, pri čemer bodo take razmere zagotovo trajale še določen čas, opozarjajo reševalci.

Jezerjanski gorski reševalci opozarjajo tudi, da so na Češko kočo trenutno zelo nevarne vse poti.

Obvezna je popolna zimska gorniška oprema in velika previdnost zaradi snega, zdrsov, podorov. "Opozarjamo, da verigice za obutev niso primerna oprema za sredogorje in visokogorje."
 

 

Komentarjev 5
  • e00c90b31b920b63866c381bdb80cb9aa17a5382 14:48 01.maj 2021.

    Teli,ko hodijo v gore imajo možnost,da si kupijo uro,ki oddaja SOS signal...,če se kje poškoduje in helikopter točno ve kje se nahaja.

  • Ender3 13:09 01.maj 2021.

    Gora ni nora, nor je tisti, ki gre gor v takšnih razmerah. Žalostno, tragično, sožalje svojcem 🙏