Gorenjska
4332 ogledov

Usoden padec za planinko

gore Manca Ogrin Fotografija je simbolična. V teh dneh je treba biti v gorah pazljiv, velika je nevarnost zdrsov, opozarjajo reševalci in policisti.
Danes popoldne se je v gorah na območju občine Tržič zgodila tragična nesreča.

Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je malo po 14. uri na Stegovniku planinka padla okoli 130 metrov v globino. Posredovali so reševalci GRS Tržič, a ponesrečeni niso mogli več pomagati. V večernih urah so pokojno planiko prenesli v dolino.

Stegovnik (1692 m) je razgledna gora v Karavankah med dolinama Tržiška Bistrica in Kokra.

Bila je v skupini

S Policijske uprave Kranj so pozneje sporočili, da je bila planinka slovenska državljanka in da je hodila v skupini. Padla pa je na zasneženi poti na Stegovnik, in sicer na strmem prepadnem pobočju. Tudi policija je potrdila, da je planinka pri padcu zaradi poškodb umrla na kraju nesreče.

To pa danes ni bila edina nesreča v gorah.

Na Kotovem sedlu v Ratečah v občini Kranjska Gora se je malo čez poldne pri zdrsu poškodovala turna smučarka. Gorski reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa HNMP Brnik so oskrbeli smučarko, ki si je poškodovala ramo. Vojaški helikopter jo je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

V temi se je zgubil na Košuti

Tržiški gorski reševalci pa so imeli delovni že sobotni večer. Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, so 5. februarja malo čez 18. uro posredovali na Velikem vrhu na pobočju Košute.

Planinec se je izgubil zaradi teme in ni znal sestopiti v dolino, pa so sporočili s PU Kranj in opozorili na ustrezno pripravo na turo ... Izgubljenega planinca so našli reševalci GRS Tržič in ga varno pospremili v dolino.


 
Komentarjev 1
  • jozicamurn 22:57 06.februar 2022.

    Kaj pa hodi tja in to še v temi, skratka neumnost ne pozna meja. Hribolazenje pozimi pa je neumno na kvadrat.