Gorenjska
11624 ogledov

Usodno padel po sestopu s Triglava

vojaški helikopter Saša Despot Huje poškodovano iz Poljanske doline je vojaški helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.
Danes se je zgodilo več hujših nesreč, v katerih je poškodovanim na pomoč priskočila dežurna ekipa nujne medicinske pomoči in helikopter Slovenske vojske. Žal pa niso mogli pomagati planincu v občini Bovec.

Pri sestopu s Triglava se je danes okoli 14. ure smrtno ponesrečil planinec. Nesreča se je zgodila v občini Bovec, je navedeno na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V zvezi z nesrečo planinca so na strani URSZR zapisali, da so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna služba GRS na Brniku z vojaškim helikopterjem. Preminulega planinca so s helikopterjem prepeljali v dolino.

Hudo pa se je danes malo čez 13. uro pri padcu poškodoval kolesar na Zgornjem Jezerskem. Gasilci PGD Jezersko so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem. Poškodovanega so v spremstvu ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in vojaškim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Že zjutraj, okoli pol devetih, je vojaški helikopter z dežurno ekipo z Brnika odpeljal v UKC Ljubljana tudi planinko, ki si je na Bačarskem sedlu v občini Tolmin poškodovala nogo.

Pozno popoldne, okoli 18. ure,  je vojaški helikopter še enkrat poletel z ekipo v Tolmin, v Gorenji Log ob reko Sočo, kjer si je občanka pri športnih aktivnostih poškodovala hrbtenico. Spet so posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin, reševalci nujne medicinske pomoči Tolmin. Poškodovano je helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.

Komentarjev 1
  • Brenda_Elkins 11:25 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦