Gorenjska
3581 ogledov

Usodno padla pri vračanju z Begunjščice

Begunjščica B. K. Vrh Begunjščice
Gorska policijska enota in radovljiški gorski reševalci so danes zjutraj nadaljevali ponoči prekinjeno iskalno akcijo za pogrešano 55-letno Nušo Jerman iz Kranja. Aktiviran je bil tudi helikopter policije, ki je z zraka okoli devete ure pogrešano planinko našel mrtvo v grapi, okoli 300 metrov pod vrhom Begunjščice.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je pokojna planinka uporabljala dereze. Glede na zbrana obvestila je padla potem, ko se je po grebenu vračala z vrha gore po južnem pobočju Begunjščice.

Previdno v gorah

Policija ob tej nesreči poziva k previdnosti v gorah.

Razmere so po območjih zelo različne in ponekod tudi še vedno zelo nevarne. Četudi je nevarnost proženja snežnih plazov manjša kot v preteklih tednih, se sedaj pojavljajo druge nevarnosti in predvsem zelo spolzek teren.

 

Komentarjev 2
  • alen04 13:07 04.marec 2021.

    Čemu je bilo to potrebno????

  • leonardo 12:07 04.marec 2021.

    Lesti na Begunjščico zgleda zelo preprosto, ampak ni ravno tako. Ko sem v mlajših letih plezal po gorah so me starejši planinci opozorili, da je Begunjščica sila nevarna ker jo jemljemo kot lažji sprehod. Mala nepozornost pa si tam kjer ...prikaži več je sedaj ta hribolazka. Naj počiva v miru, družini pa sožalje.