Gorenjska
477 ogledov

V 13 prometnih nesrečah trije poškodovani, med njimi tudi otrok

otrok nesreča cesta Profimedia
Minuli konec tedna so gorenjski policisti obravnavali 13 prometnih nesreč, od teh tri s telesnimi poškodbami. Poleg prometnih pa so obravnavali še šest nesreč na smučiščih in med drugim tudi prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponarejanje listin. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli eno vozilo, v enem primeru pa so osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in proti njej začeli prekrškovni postopek.

V petek, 26. februarja, je otrok v Kranju z dvorišča stekel na cesto. Zadel ga je osebni avtomobil. Po podatkih PU Kranj je otrok lažje poškodovan.
V drugi prometni nesreči, ki se je prav tako zgodila v petek, pa se je pri padcu poškodoval motorist: v Stražišču je, kot navajajo policisti, vozil preblizu roba ceste.
Včeraj, v nedeljo, 28. februarja, pa je v Hotemažah v občini Šenčur voznik voznik z osebnim avtomobilom trčil v kolesarja. Okoliščine kažejo na neustrezno varnostno razdaljo, so danes sporočili s PU Kranj in hkrati pozvali k previdni udeležbi v prometu in izogibanju ravnanjem, ki povzročajo nesreče in ogrožanja.

Šest nesreč na smučiščih

Na smučiščih so gorenjski policisti obravnavali šest nesreč. V petih primerih so smučarji padli sami, v enem dogodku pa sta smučarja trčila na progi. Pozivamo k upoštevanju FIS pravil varnega smučanja in ustreznemu prilagajanju smučanja oziroma deskanja glede na svoje znanje, izkušnje, opremo in razmere na smučišču.

Na enem od smučišč so policisti v petek obravnavali tudi tatvino smuči, ki jih je lastnik krajši čas pustil brez nadzora.

Pripor za tri Gorenjce

Kranjski  kriminalisti so včeraj, v nedeljo, na pristojno sodišče za dva ločena primera privedli tri osumljence z Gorenjskega. Eden od njih je utemeljeno osumljen roparske tatvine. Prejšnjo sredo je bil v Kranju zaloten pri tatvini obutve v prodajalni. Kot so sporočili policisti, je osumljeni zato, da bi ukradeno stvar obdržal, zagrozil prodajalcu, da bo proti njemu uporabil silo.
Druga dva moška pa sta utemeljeno osumljena vloma v stanovanje iz 16. februarja letos in tatvine okoli dva tisoč evrov vrednih stvari.
Zoper vse tri Gorenjce je bil odrejen pripor.

Spet lažni izvajalci del na telekomunikacijah

Tržiški policisti so v petek obravnavali prijavo drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Dva storilca sta se lastniku okoli 12.30 izgovorila, da izvajata dela na telekomunikacijah. Medtem ko je bil eden z lastnikom, je drugi pregledal notranjost in odtujil zlatnino manjše vrednosti. Opaženo je bilo vozilo sive barve, ljubljanskega registrskega območja. Na enak način je bilo dejanje storjeno tudi v Kovorju. Opaženi pa so bili trije storilci. Dva sta lastnico speljala za hišo, najmanj eden pa jo je medtem pregledal in odtujil manjši znesek denarja.
S PU Kranj zato opozarjajo, naj ljudje skrbijo za lastnino. Tudi če hišo zapustite za krajši čas, ko greste na primer na vrt ali za hišo, vrata zaklenite in bodite pozorni na nepoznane ljudi, ki vas želijo speljati stran od nje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.