Gorenjska
1791 ogledov

V Centru trajnostne mobilnosti odslej tudi servis koles

Peter Šalamon
V ponedeljek bo v Centru trajnostne mobilnosti (CTM) začel delovati še servis vseh vrst koles in električnih skirojev.

Povpraševanje po tovrstnih storitvah je na območju Kranja veliko, kolesarski servisi so v času sezone polno zasedeni, zato bo nova pridobitev, ki jo bodo vzpostavili v maja odprtem CTM na Planini, dobrodošla in bo ljubiteljem kolesarjenja omogočila hitra ter kakovostna popravila navadnih in električnih koles ter skirojev. Kolesarski servis bo v posebej za to prirejenem prostoru obratoval od ponedeljka do petka med 9.00 in 19.00, ob sobotah pa med 9.00 in 12.00. Sam center pa obratuje od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00, ob sobotah pa od 9.00 do 13.00.

V CTM, sodobnem kolesarskem počivališču s kolesarnico, sicer Kranjčani in obiskovalci Kranja lahko pridobijo osnovne informacije o uporabi trajnostnih načinov vsakodnevnega potovanja po in v okolici Mestne občine Kranj ter se vpišejo v sistem za izposojo koles KRsKOLESOM ali souporabo vozil. Na voljo so tudi turistične informacije in informacije o možnosti parkiranja, občasno pa bodo v njem potekale izobraževalne delavnice s področja trajnostne mobilnosti.

 | Avtor:

»Promet se je od leta 1990 povečal za 2,5-krat in zato je potrebno stopiti v akcijo, da po eni strani zmanjšamo gnečo na cestah, po drugi pa da poskrbimo za zeleno in čisto okolje. To bomo lahko dosegli z uporabo alternativnih prevoznih sredstev, predvsem kolesi, električnimi vozili in uporabo javnega prometa. Sam center bo tako poskrbel za ozaveščanje in informiranje prebivalcev, s tem pa, upamo, tudi povečal interes za uporabo alternativnih prevoznih sredstev,« je ob odprtju centra povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

 | Avtor:

Dogajanju v CTM lahko sledite tudi na njihovi Facebook strani.

Komentarjev 1
  • Barbara_Strange 11:55 10.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦