Gorenjska
168 ogledov

V Cerkljah še zdravstveni dom!

zdrdomcerklje
Po ststistično podkrepljenem izboru časnika Finance se med vsemi občinami pri nas najbolje živi v Cerkljah na Gorenjskem. V podkrepitev te analize, ki je glede prvega mesta enaka že dve leti, lahko dodamo novo pridobitev občine pod Krvavcem: nov zdravstveni dom! V kratkem ga bodo odprli, obenem pa so veseli tudi novega krožišča, ki olajša pot proti spodnji postaji krvavšle žičnice.

Posebnost občine Cerklje je tudi v tem, da nima dolgov. Tako bo tudi preko dva in pol milijona vredno naložbo v zdravstvo plačala sama: "Imamo lastno dvorano, zgradili smo vrtec, nazadnje pa še dom starostnikov. Po komunalni opremljenosti smo tudi precej priskočili na pomoč občanom, čaka nas še naložba v Krvavški vodovod," pravi župan Cerkelj Franc Čebulj. Tudi on je poseben: od osamosvojitve in ustanovitve novih občin je neprekinjeno župan, vedno izvoljen v prvem krogu volitev! "Zdravsteni dom bo imel več ambulant in zdaj je naša naloga, da pridobimo tiste zdravnike, ki jih je sicer pri nas težko dobiti. Verjamem pa, da bodo pogoji dela prepričali marsikoga, ker bo v domu prostora tudi za iskano fiziterapijo, pulmološko, zobozdravstveno in pediatrično ambulanto ter seveda zdravnika splošne medicine," pravi župan Čebulj. Občina Cerklje ima sicer okoli 6500 prebivalcev, statistično pa izstopa tudi zaradi visokega povprečja prihodkov na prebivalca. Razlog za to je tudi dejstvo, da brniško letališče leži na njenem ozemlju in so zaradi tega prihodki v občinsko blagajno večji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.