Gorenjska
624 ogledov

V Čirčah otvoritev obnovljenega igrišča

Čirče Rok Klemenčič V Čirčah je potekala otvoritev obnovljenega košarkarskega igrišča.
Včeraj je v Čirčah v Kranju potekala otvoritev igrišča, obnovljenega v okviru projekta Vesela košarka Jaka Blažiča. Otvoritvi je sledil športni dogodek z druženjem.

V Čirčah je včeraj potekal pester dogodek. Uradna otvoritev igrišča je bila ob 17. uri, tej so sledile podelitve športnih nagrad, nastop Roka Trkaja, predstavitev Vesele košarke Jaka Blažiča in druženje s slovenskim reprezentantom, nato se je odvijala še lokalna košarka 5 na 5.

Vsako leto obnova enega

V ospredju zanimanja je bilo seveda novo, prenovljeno igrišče  ta je zasluga projekta Vesela košarka Jaka Blažiča, ki je v Kranju začel svojo profesionalno košarkarsko pot. Pred letom dni se je odločil, da bo mladim omogočil uživanje ob igranju košarke in druženje ter s tem namenom odprl svojo košarkarsko šolo.

Del njegovega projekta je tudi obnova košarkarskih igrišč; vsako leto bo Blažič namreč obnovil eno izmed igrišč, kjer poteka njegova vesela košarka. V letošnjem letu je bila lokacija Čirče kot naj lokacija za obnovo igrišča izbrana na podlagi glasovanja, števila otrok iz okolice igrišča in njihove udeležbe na treningih.

Kvalitetni pogoji za košarko in druženje

Osrednji akter in pobudnik projekta Jaka Blažič se je številnih udeležencev otvoritve veselil. "Lepo je bilo videti toliko otrok na igrišču. S tem projektom želimo vsem otrokom in mladim omogočiti kvalitetne pogoje tako za igranje košarke kot za druženje. Hvala vsem podpornikom za sodelovanje pri obnovi igrišča v Čirčah," je povedal po dogodku.

Pri obnovi igrišča so pomagali še Mestna občina Kranj, Krajevna skupnost Čirče, Champ center športa in ostali podporniki projekta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.