Gorenjska
154 ogledov

V delu Sv. Duha bodo dobili novo kanalizacijo

Občina Škofja Loka
Na delu območja naselja Sveti Duh potekajo gradbena dela. Občina Škofja Loka dopolnjuje in posodablja javno komunalno infrastrukturo.

V delu naselja Sveti Duh nekateri objekti še vedno niso priključeni na javno kanalizacijo. Zato bo Občina Škofja Loka izvedla novo javno kanalizacijo z navezavo na obstoječe kanalizacijsko omrežje. “Prenovili bomo celoten spodnji ustroj, seveda tudi zgornji ustroj. Je pa to delček projekta priključitve ali pa nadgradnje komunalnega omrežja v Svetem Duhu. Kar nekaj odsekov nas še čaka in pripravljamo se na to, da bomo postopoma celotno vas prenovili in priključili na javno komunalno omrežje,” pojasnjuje škofjeloški župan Tine Radinja. Sočasno z gradnjo javne kanalizacije bodo obnovili tudi obstoječe vodovodno omrežje. Predvidena je obnova vodovoda vzdolž poteka gradnje kanalizacije z navezavo na obstoječi primarni vodovod. Izvedba nove fekalne kanalizacije bo v dolžini 790 metrov, meteornega kanala pa 301 meter. Investicijo v celoti investira Občina Škofja Loka, vrednost investicije znaša 313.415 evorv, izvajalec gradnje pa je družba Euro Grad.

Zaradi del prihaja do zastojev

Zaradi gradnje kanalizacije je polovično zaprta cesta Škofja Loka-Kranj v Svetem duhu. “Promet je urejen s semaforji. V prometnih konicah zato prihaja do zastojev. Priporočamo obvoz preko Reteč in Jeprce,” pojasnjujejo na Policijski upravi Kranj. Dela bodo predvidoma potekala do konca oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.