Gorenjska
814 ogledov

V dveh tednih bodo v Kranju razdelili 12 ton hrane

fižol Profimedias
V maju bo Rdeči križ Slovenije v skladišču humanitarne pomoči na Gregorčičevi ulici v Kranju vnovič delil pakete pomoči. Zaradi epidemije covid-19 bodo ustrezno zaščiteni prostovoljci delili pomoč najbolj ogroženim posamično oziroma osebno ob točno določenem dnevu in uri.

Kot so sporočili iz RKS-Območnega združenja Kranj, bodo od torka, 4. maja, do srede, 19. maja, na Gregorčičevi razdeljevali humanitarno pomoč iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim, in sicer pod posebnimi pogoji. Upravičenci do človekoljubne pomoči, teh je skupaj z družinskimi člani več kot 2100, bodo namreč prejeli točen datum in uro prevzema pomoči. Prostori so vsakodnevno razkuženi, tako da je delitev varna, poudarjajo iz RKS-Območnega združenja Kranj.   

Med upravičence bodo v Kranju razdelili 12 ton hrane, in sicer od mleka, testenin, moke, pelatov, fižola do riža in olja.

Po običajnem urniku bo skladišče RKS na Gregorčičevi v maju odprto tudi za sprejem in delitev oblačil in obutve. Termini in več informacij so objavljeni na spletni strani www.kranj.ozrk.si, lahko pa jim tudi pišete na ozrk.kranj@siol.net ali pokličete na telefonsko številko 04 20 186 72.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 19:49 04.maj 2021.

    a po hrano, tako kot pred časi po oblačila, tud prihajajo "reveži " , ki pakete odpeljejo v ogromnih avtomobilih ?

  • Smučar1 12:22 04.maj 2021.

    jaz sem pa mislil, da Rakovec dela za ljudi...lopov !