Gorenjska
2287 ogledov

V eksploziji zemeljskega plina poškodovan delavec

gorenjska avtocesta spletna stran DARS Gorenjska avtocesta.
Danes, v četrtek, 22. septembra, je pri vzdrževalnih delih v avtocestni bazi Družbe za avtoceste v RS (DARS) v vasi Podbrezje v občini Naklo eksplodiral zemeljski plin.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je zemeljski plin eksplodiral malo čez 10. uro, v nesreči pa je bil poškodovan en človek.
Poklicni gasilci GARS Kranj so poškodovanca oskrbeli do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Kranj, prav tako pa so zaprli glavni ventil za plin.

Za več informacij smo zaprosili tudi na DARS. Vodja službe za komuniciranje Marjan Koler je najprej izrazil obžalovanje, da je prišlo do nesreče in nato poudaril, da je preiskava v teku, najverjetneje pa je nesreči botroval splet okoliščin. 

V sporočilu je Koler zapisal, da je delavec v garažah Darsove avtocestne vzdrževalne baze Podtabor v okviru rednega pregleda pregledoval plinske grelnike in da je med tem pregledom prišlo do lokalno omejenega vžiga in poškodbe tega delavca. "Gre za delavca našega zunanjega pogodbenega izvajalca, koprske družbe Istrabenz plini d.o.o. Gasilci GARS Kranj so zaprli glavni ventil za plin ter poškodovano osebo oskrbeli do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kranj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.