Gorenjska
1531 ogledov

V Elegans hotelu Brdo že gostje

Elegans hotel Brdo
1/2
JGZ Brdo
Ekipi na Brdu je uspelo, kar se je po številnih neuspešnih javnih razpisih zdelo skorajda nemogoče: v le petih mesecih po podpisani pogodbi s koprskim podjetjem Makro 5 je tik pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU končana 11,5 milijona evrov vredna temeljita prenova hotela. Tako so danes, 21. junija, v Elegans hotel Brdo že sprejeli prve goste, srbsko vaterpolsko reprezentanco, ki se v Kranju v olimpijskem bazenu pripravlja na olimpijske igre v Tokiu.

Kot so nam danes pojasnili z JGZ Brdo, so uporabno dovoljenje dobili že 16. junija, tega pa je, ker gre za objekt državnega pomena, izdalo ministrstvo za okolje in prostor.

Hotel ima po rekonstrukciji, kot so si jo zamislili v Esplanada inženiring in projektiranje, 123 sob (poleg obnovljenih 78 sob so jih dozidali 41) in kategorijo štirih zvezdic superior. Prav tako so dogradili balkone v 31 sobah, uredili predsedniški apartma, zamenjali dvigalo ter dogradili novo dvigalo za predsedniški apartma. Uredili so tudi kuhinjo in prenovili restavracijo, aperitiv bar ter recepcijo. Prenova je obsegala rušitvena in odstranjevalna dela do golih tal, sten in stropov, menjavo stavbnega pohištva, menjavo elektro in strojnih inštalacij, prenovo celotnega ovoja objekta s fasado in streho ter izvedbo notranjih programskih preureditev. Roki za obnovo so bili zares kratki, na gradbišču pa je vsak dan delalo okoli 200 delavcev.

Kot je znano, bo za kulinariko na najvišji ravni skupaj z zaposlenimi v Elegans hotelu Brdo (pa tudi  v Vili Tartini, Vili Bled in na gradu Strmol) skrbel prejemnik Michelinove zvezdice Tomaž Kavčič. Ponudba na Brdu bo domača, lokalna in ekološka, obljubljajo.

Na Brdu pa bo mogoče v prihodnje tudi izkoristiti turistične bone, medtem ko bo prvih 100 gostov deležnih posebnih otvoritvenih cen od 75 evrov na noč. Gostje imajo brezplačen vstop v park Brdo in med konci tedna tudi voden ogled zaprtega, ekskluzivnega dela parka Brdo.

Komentarjev 1
  • sam1 11:44 22.junij 2021.

    Se potomcem lastnikov Brda kar smeji,ko vidijo,kako jim slovenska država ureja bodočo lastnino....