Gorenjska
65020 ogledov

Silovito je počilo: Avto čelno treščil v avtobus, voznik umrl, dva ranjena

Nesreča, Stara cesta, Kranj Facebook Huda prometna nesreča v Kranju, v kateri je umrl voznik BMW-ja. Posneto 1. februarja 2023.
Danes malo čez 12. uro se je v Kranju zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 37-letni voznik osebnega avtomobila.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da se je huda prometna nesreča s smrtnim izidom zgodila na Stari cesti v Kranju.

Po do sedaj znanih podatkih je 37-letni voznik vozil osebni avtomobil BMW po Stari cesti, in sicer iz Zlatega polja proti mostu čez reko Savo.V  desnem ovinku je zapeljal naravnost na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v avtobus, ki ga je vozil 48-letni voznik. Voznik osebnega avtomobila je na kraju nesreče umrl. Voznik avtobusa in potnica sta bila lahko telesno poškodovana.

Posredovali so poklicni gasilci GARS Kranj, ki so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom izrezali voznika iz vozila, nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj pri oskrbi poškodovanih, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Stara cesta je bila za ves promet zaprta med 12.10 in 15.15. Obvoz je bil urejen čez Delavski most.

Policisti so, kot so še navedli s Policijske uprave Kranj, opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Danes umrli voznik je že druga letošnja smrtna žrtev na gorenjskih cestah. Kot smo poročali, je 16. januarja na cesti med Podbrezjami in Zvirčami v prometni nesreči po trčenju avta v drevo življenje izgubil 19-letni sopotnik.