Gorenjska
119163 ogledov

Noro, kaj je v kampu Šobec naredil gost

Facebook/Camping Šobec - Kamp&Park ŠOBEC
Gost v kampu Šobec je vzel lopato in izkopal borovec, ker ni mogel vstopiti v avtodom.

»Verjetno si bomo danes prislužili negativni komentar nezadovoljnega gosta, ki si bivanje v naravi predstavlja zelo po svoje,« so na svojem Facebook profilu zapisali v kampu Šobec. Kot so zapisali, je enega od gostov pri odpiranju avtodoma zmotil borovec, ki ga je zato izkopal in odvrgel. Gostu, ki je imel nizozemske registrske tablice, so za to nespametno potezo na koncu zaračunali v višini stroškov sajenja in nakupa novega borovca. Gost je škodo poravnal in naslednji dan zjutraj kamp tudi zapustil.

»Tega se ne dela. To ni prav! V Kampu Šobec nam je mar za naravo. V njej živimo. Po katastrofalnem žledolomu v letu 2014, ko je bilo poškodovanih preko 3000 borovcev, smo v zadnjih 6 letih posadili preko 1000 novih. Vse z namenom, da pomagamo ohraniti naravo tudi za prihodnje rodove kampistov. Hvala, ker nam pomagate ohraniti Vaš prostor v naravi,« so ob tem zapisali v kampu Šobec.

 | Avtor: Facebook/Camping Šobec - Kamp&Park ŠOBEC Facebook/Camping Šobec - Kamp&Park ŠOBEC

Odzivi pod objavo so zelo pozitivni. Tako se strinjajo z izrečeno kaznijo, ob tem pa tudi predlagajo, da bi bila kazen visoka, tudi 10.000 evrov. »Kakšna predrznost, briga jih za naravo in borovce, ne samo, da so jim za odkop borovca zaračunali, bi jim morali dati vedeti, da v kampu Šobec niso več zaželjeni,« je eden od odzivov. Številni pozitivni odzivi in ogorčenost nad dejanjem gosta pa so izrazili tudi uporabniki Facebook strani Avtokampi.si.

Komentarjev 53
  • Dusan12 09:35 05.julij 2022.

    Bo Asta Vrečko vse uredila, kot samozaposlena v kulturi, z veliko delavnimi navadami, bi bila lahko tudi kot ministrica samozapolena, maksimum 6ur na mesec, za ostale proste ure, pa bi jo priučil saditi borovce na Dugem otoku, trenutna njena uporabna ...prikaži več vrednost je brca v rit ne pa ministrstvo

  • radovednica 07:46 05.julij 2022.

    Res neverjetno, kaj vse pišete, kakšne bedarije. in kaj pomeni beseda "borovec"? Lepa slovenska beseda je "bor", to je namreč vrsta iglavca. In zakaj delati paniko okrog tega, če je nekdo, ki dobro preplača tisto revščino od prostora v nekem ...prikaži večm kempu, naredi prostor, da lahko sploh postavi avtodom in v/iz njega gre? Saj tam je vendarle namenjeno za verjetno običajno postavitev in uporabo, ali kaj? Ne, to je po kapitalistično. Samo, da se plača, ali od tega kaj imaš, ni pomembno, pa še hvaliti.

  • Avatar torolino
    torolino 19:35 04.julij 2022.

    Koji faktor in toliko sranja za tisti meterski bor? Gosta malo podučiš o bistvu sistema, narave in kempa. .. kasiraš 20e, da ga nekdo zakoplje nazaj in mirna Bosna.