Gorenjska
1661 ogledov

V Kokri se je zaletela v steno in se prevrnila

policija, PU Kranj fb Policijska uprava Kranj
V minulih 48 urah se je na Gorenjskem zgodilo 15 prometnih nesreč, od teh šest takih, v katerih so se lažje poškodovali udeleženci, in devet takih, v katerih je nastala materialna škoda, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

V soboto kmalu po polnoči so kranjske policiste obvestili o voznici, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti na območju Jezerskega  z osebnim avtomobilom zaletela v steno in se prevrnila. Sopotnica v tem vozilu se je lahko telesno poškodovana. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so o isti nesreči navedli, da se je zgodila na cesti proti Jezerskemu v naselju Kokra v občini Preddvor. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči pa so nudili prvo pomoč dvema poškodovanima. Na vozilu so odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine.

Prehitra pa je bila včeraj, v soboto, dopoldne voznica na območju Škofje Loke: zaradi neprilagojene hitrosti ni zvozila desnega ovinka, ampak je čelno trčila v osebni avtomobil druge voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Sopotnica v tem vozilu se je lahko telesno poškodovala.
V soboto popoldne so policisti na Gorenjskem obravnavali še prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami peške in pešca. V prvi nesreči je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce spregledal peško, v drugem pa je voznik osebnega avtomobila spregledal pešca. Tudi zoper ta dva voznika, enako kot prej dve zgoraj omenjeni voznici, policisti vodijo prekrškovni postopek.

Po nesreči je "junak" pobegnil

Pestro je bilo tudi že v petek. Na območju Žirovnice je voznik z vzvratnim ogledalom zadel pešca, ki je prečkal cesto na prehodu za pešce. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in ta je bil pozitiven (0,52 mg/l). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli izpit, zoper njega pa vodijo prekrškovni postopek.
Na območju Kranja je voznik z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo voznice pred njim. Voznica se je ustavila, da bi se z voznikom dogovorila o krivdi, ta pa je odpeljal naprej, ne da bi ji povedal svoje podatke. Policisti so ga izsledili, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,45 mg/l alkohola. Sledi prekrškovni postopek za povzročitev nesreče s pobegom in vožnje pod vplivom alkohola.
V petek zvečer so policisti obravnavali voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste v jarek. Osebni avtomobil je na boku tam tudi obstal. V nesreči se je voznik lahko telesno poškodoval. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven (0,61 mg/l). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno so mu odvzeli izpit, proti njemu pa vodijo tudi prekrškovni postopek.
Na območju Jesenic so policisti v petek popoldne ustavili voznika osebnega vozila: izkazalo se je, da je pod vplivom alkohola (0,18 mg/l) in še brez vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, podali pa bodo tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pešci imajo prednost na prehodu za pešce

Zaradi številnih nesreč policija opozarja zlasti voznike osebnih avtomobilov, naj bodo pozorni na pešce pred prehodi za pešce. "Izjemno pomembno je, da v naseljih spoštujete omejitve hitrosti in upoštevate, da imajo pešci prednost na prehodih za pešce.
Omogočite jim varno prečkanje cestišča!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.