Gorenjska
77 ogledov

V Kranj prihaja mednarodna atletska liga

V Kranj prihaja močna atletska konkurenca. Alen Lacijan V Kranj prihaja močna atletska konkurenca.
Na kranjskem stadionu bo danes s pričetkom ob 18. uri potekalo tretje atletsko tekmovanje, ki šteje za Mednarodno atletsko ligo Tekelom Slovenije.

Gre za mednarodni atletski miting, 18. memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana  bivša šprinterja ljubljanskega Massa, ki sta leta 2005 umrla v hudi promteni nesreči na celovški cesti. Miting z memorialno disciplino 100 metrov, ki ga organizira Atletsko društvo Mass Ljubljana, je doslej potekal v Ljubljani, letos bo prvič na nedavno prenovljenem kranjskem stadionu.

Močna slovenska in mednarodna konkurenca

Na tekmovanje je prijavljenih več kot 200 tekmovalcev, med njimi nekateri najboljši slovenki atleti in atletinje. V memorialni disciplini, teku na 100 metrov, bo nastopilo kar 22 šprinterjev, tekel bo tudi trenutno najhitrejši Slovenec Anej Čurin Praprotnik iz Ptuja. V teku na 400 metrov bo najverjetneje potekal dvoboj med Rokom Ferlanom (Triglav) in Lovrom Mesecem Koširjem (Mass), na isti razdalji z ovirami bo nastopila Agata Zupin (Velenje), v teku na 1500 metrov Maruša Mišmaš Zrimšek (Mass). Med skakalci bosta nastopila troskokaš Jan Luxa, v skoku ob palici slovenski rekorder Robert Renner (oba Mass). 

Prihaja tudi mednarodna konkurenca, nastopilo bo kar nekaj atletov in atletinj iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije in Srbije.

Tretja tekma mednarodne atletske lige

Tekmovanje šteje za Mednarodno atletsko ligo Telekom Slovenije (MAL). Gre za tretjo izmed sedmih tekem, kjer slovenski atleti in atletinje lahko pridobijo točke za rezultat in uvrstitev, s katerimi so uvršečni na lestvico MAL in se borijo za denarne nagrade. Trenutno je v moški konkurenci najvišje uvrščen Matevž Šušteršič (14 točk), v ženski Neja Filipič (16 točk), ki pa tokrat v Kranju ne bosta nastopila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.