Gorenjska
1962 ogledov

V kranjskem domu starejših zbirajo soglasja

covid-19 cepljenje injekcija Profimedia
V roku 14 dni oziroma še v avgustu bodo stanovalci Doma upokojencev Kranj prejeli četrti odmerek cepiva proti covidu-19.

Kot nam je danes pojasnila Nadja Gantar, direktorica Doma upokojencev Kranj, zaenkrat še pridobivajo soglasja za cepljenje s četrtim odmerkom. V njihovem domu so sicer trenutno štirje od 212 stanovalcev okuženi s covidom, vendar nihče ni hospitaliziran in vsi imajo blage znake bolezni.
Prav zaradi porasta okužb prosijo obiskovalce, da v dom vstopajo le zdravi, z zaščitnimi maskami, da si poprej razkužijo roke, vzdržujejo fizično razdaljo. Zaželeno je, da so obiski zunaj in da na obisk prideta največ dva obiskovalca pri stanovalcu doma.

Po zadnjih podatkih Sledilnika covid je na območju Mestne občine Kranj 522 aktivno okuženih prebivalcev, samo včeraj, 4. avgusta, so na novo potrdili 50 okuženih, dan prej pa 43.

Odprto cepljenje v zdravstvenem domu

Iz Zdravstvenega doma Kranj pa medtem sporočajo, da bodo v sredo, 10. avgusta, in v sredo, 24. avgusta, med 13. in 15.30 v atriju Zdravstvenega doma Kranj organizirali odprto cepljenje (se pravi brez naročanja) proti covidu in klopnemu meningitisu. Na voljo bosta cepivi Pfizer in Novavax. Proti klopnemu meningitisu bodo cepili samo odrasle, odmerek stane 26 evrov, plačilo pa je možno le s kartico. Ob tem opozarjajo, da se ni možno cepiti hkrati proti covidu in klopni bolezni, ampak le proti proti covidu ali proti klopnemu meningitisu.

Drugi poživitveni odmerek oziroma četrti odmerek zdravniki priporočajo ljudem, starejšim od 60 let,posebej ranljivim kroničnim bolnikom ter stanovalcem v domovih starejših občanov. Cepljenje zmanjša verjetnost težjega poteka bolezni tudi pri okužbi z različico omikron, ne preprečuje pa okužbe. Na lastno željo se lahko cepijo tudi druge osebe starejše od 18 let. Prav tako se priporoča za vse z okrnjeno imunostjo, ki so že prejeli tri odmerke cepiva, tri do šest mesecev po tretjem odmerku.

Komentarjev 4
  • Avatar MS
    MS 11:34 06.avgust 2022.

    Antivax kreteni se niti sami s seboj več ne strinjajo! Njihove trol-trditve so včasih diametralno nasprotne in prilagojene trenutni situaciji! Ko so spoznali da ljudje neumnosti več ne kupujejo: ("v cepivih so sredstva za globalno redukcijo prebivalstva") in ( " ...prikaži več Bil Gates v cepiva vgrajuje čipe s katerimi potem upravlja cepljene" in podobna sranja so obrnili ploščo in sedaj trdijo da cepiva NE DELUJEJO! Je to Patologija?

  • Avatar luckyss
    luckyss 18:28 05.avgust 2022.

    Cepijo jih s cepivi, ki ne delujejo....WHO delujoče cepivo proti BA5 obljubljajo za jesen...Bo kdo odgovarjal za to vsiljevanje cepiv ?!

  • bobubob 16:26 05.avgust 2022.

    So na čakalni listi vipovci, pa rabijo prostor?