Gorenjska
1417 ogledov

V kranjski vojašnici bodo cepili le še 2. marca

Ekipa Zdravstvenega doma Kranj na malici v vojašnici Petra Petriča Kranj, cepljenje, covid-19 PR Zdravstveni dom Kranj Ekipa Zdravstvenega doma Kranj, ki je cepila v Vojašnici Petra Petriča Kranj, je bila vesela malice, ki so jim jo v zahvalo poslali dobrodelneži.
Največji cepilni center na Gorenjskem, ki so ga odprli marca 2021 v sodelovanju Zdravstvenega doma Kranj in Slovenske vojske, se skoraj po letu dni zapira. Zadnji cepilni dan v telovadnici Vojašnice Petra Petriča bo v sredo, 2. marca, so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj.

Povod za zaprtje cepilnega mesta v vojašnici je končanje epidemije oziroma močno zmanjšan obseg dela. Prejšnji teden so na primer cepili le 100 ljudi, medtem ko so denimo še pred dvema mesecema cepili po 350 do 400 ljudi na cepilni dan. Lani poleti in jeseni so v največjih cepilnih navalih postavljali rekorde s 1300, 1400 cepljenimi na dan.
V mesecih največjih obremenitev so v kranjski vojašnici cepili tudi po šest dni na teden in v dveh delovnih izmenah. Večinoma so cepili po štiri ali pet dni na teden, jeseni so skrčili obseg na dva cepilna dneva, v zadnjem obdobju pa na en sam cepilni dan.

Cepljenje proti covidu-19 bo tako prihodnji teden potekalo v atriju Zdravstvenega doma Kranj v belem zabojniku, kjer so doslej izdajali PCT potrdila.

Zadnji cepilni dan v kranjski vojašnici bo v sredo 2. marca, in sicer bo mogoče odmerek proti covidu prejeti od 13. do 14. ure. To velja tako za odrasle kot mlajše otroke, naročene in nenaročene paciente. Na voljo bodo vsa cepiva, vključno s cepivom proti gripi.

S selitvijo v atrij Zdravstvenega doma Kranj pa se bo spremenil tudi urnik cepljenja. V marcu, od drugega tedna naprej, bo cepljenje ob sredah od 14. do 15. ure in ob petkih od 12. do 13. ure. Zaradi manjšega obsega bodo hkrati cepili naročene in nenaročene, medtem ko bodo otroke v starosti od 5 do 11 let v celoti cepili v pediatričnih ambulantah.

Statistika

Od 19. marca 2021 do 2. marca 2022 so v vojaški telovadnici imeli 125 cepilnih dni. Izvedli so 103.354 cepljenj z vsemi tremi odmerki. Tretji oziroma poživitveni odmerek je prejelo 21 tisoč ljudi.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 07:47 01.marec 2022.

    HALO ! Kaj pa obljubljena provizija države za vsakega novega pripeljanega cepca ?

  • bobubob 17:43 28.februar 2022.

    Jeseni pa veselo naprej. Levi ali desni, lahko pa družno oboji, tako kot doslej, proti skupnemu sovražniku - zdravi pameti.