Gorenjska
1154 ogledov

V Kranju bomo tudi letos pozdravili poletje

Zveza kulturnih društev (ZKD) Kranj že tradicionalno zadnjo soboto pred 25. junijem organizira prireditev Pozdrav poletju.

V soboto, 19. 6. 2021, med 8.00 in 13. uro bodo v Kranju na pomembnost ponovne oživitve kulturne produkcije spomnili s tradicionalnim Pozdravom poletju. Na Glavnem trgu ga organizira ZKD Kranj v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo. S kulturnim sporedom se bo predstavilo preko 300 ustvarjalcev iz 23 skupin, ob tem bo na 12 stojnicah potekal sejem nevladnih organizacij.

»Pestrost in širok družbeni pomen nevladnih organizacij (NVO) bomo v Območnem stičišču kulturnih društev – ZKD Kranj, na Glavnem trgu 23, predstavili že danes ob 18.30, z odprtjem stripovske razstave in okroglo mizo  na temo »Kaj so nevladne organizacije?« Na dogodku bomo štirim prejemnikom, ki odločajo o podpori NVO-jem in ki lahko veliko naredijo za njihovo prepoznavnost v lokalnem okolju, podelili tudi priznanja ZKD Kranj,« pravi predsednica ZKD Kranj Mija Aleš. Priznanja bodo letos prejeli dolgoletna vodja Urada za družbene dejavnosti na Mestni občini Kranj Nada Bogataj Kržan, vodja Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Vladimir Brlek,   Radio Kranj in Gorenjski Glas.

 | Avtor:

V nedeljo bodo zazvenele rokovske pesmi

Pihalni orkester Mestne občine Kranj pa v nedeljo pripravlja letni koncert z naslovom ROCK RAPSODIJA. Rdeča nit koncerta bodo rock skladbe. Orkester bo izvedel skladbe Bryana Adamsa, Queenov, AC/DC, Bon Jovija in še nekaterih drugih slavnih rockerjev. Dirigent orkestra je Tomaž Kukovič, koncert pa bo povezoval Tomaž Štular.

Koncert se bo na trgu pred Prešernovim gledališčem Kranj začel ob 19h. Vstop je brezplačen, vse obiskovalce pa prosijo, da pridejo zdravi in upoštevajo vse veljavne zdravstvene ukrepe.

 | Avtor:

Komentarjev 1
  • Brenda_Elkins 11:16 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦