Gorenjska
5890 ogledov

V Kranju češki, hrvaški, kosovski in ameriški vojaki

Slovenska vojska Anže Petkovšek
Od jutri, srede, 4., do vključno petka, 6. maja, bo na širšem območju Mestne občine Kranj potekalo 9. tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo. Na tekmovanju bodo vojaki preverjali, kako so psihofizično pripravljeni na delovanje v različnih okoliščinah.

Z ministrstva za obrambo so danes sporočili, da bo v Kranju tekmovalo enajst oddelkov Slovenske vojske ter po en oddelek oboroženih sil Češke, Hrvaške, Varnostnih sil Kosova in ZDA. Ekipe bodo štele devet pripadnikov, čakale pa jih bodo različne delovne točke za preverjanje vojaških veščin, kot so gibanje po terenu in osnove orientacije, premagovanje vodnih ovir, osnove gorništva, streljanje ter osnovne individualne vojaške in voditeljske veščine.

Ob začetku tekmovanja bodo jutri, 4. maja, ob 17. uri  pripravili uvodno slovesnost na Slovenskem trgu v Kranju. Kot je razvidno, je organizator slovesnosti, to je Ministrstvo za obrambo, dogodek prijavilo na Upravno enoto Kranj.

Na spletni strani Občine Škofja Loka pa so danes opozorili, da bodo vojaške aktivnosti delno potekale tudi na njenem območju.

V četrtek od 6. do 21. ure je tako mogoče pričakovati premike vojakov iz kranjske vojašnice proti Struževemu, Rakovici, Zabukovju, sv. Joštu, Javorniku, Čepuljam, Strmci, Bukovščici, Plani, Lavtarskemu vrhu, Planici, Crngrobu. V petek pa bodo aktivnosti predvidoma potekale le do 14. ure.

Na lokacijah Struževo, Rakovica, Zabukovje, Čepulje, Strmica, Bukovščica, Lavtarski vrh, Planica, Sveti Duh, Pevno in Crngrob se bodo oddelki premikali tudi po komunikacijah, zato občane pristojni naprošajo za povečano pozornost. Na parkirišču v vasi Crngrob bo vzpostavljena ena od delovnih točk, kjer bo poskrbljeno za opozarjanje voznikov na izvajanje aktivnosti. V času trajanja aktivnosti bo povečana tudi navzočnost policistov Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 1
  • Dusan12 18:30 04.maj 2022.

    Samo eno vprašanje za Markota Milosaljevića, zakaj imajo kosovarci vedno vsaj za 2-3 šrevilke prevelike superge ko stojijo v postroju,