Gorenjska
4721 ogledov

V Kranju dali soglasje Matjažu Žuri

Zdravstvo čakalnica zdravstveni dom bolniki zdravje Andrej Leban
Kranjski mestni svet je danes enotno podal soglasje k imenovanju Matjaža Žure za novega direktorja zavoda Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG). Gre za zavod, ki izvaja in zagotavlja primarno zdravstvo na območju celotne Gorenjske.

Kot smo že poročali, je dosedanji direktor Jože Veternik, ki je vodil OZG skoraj pet mandatov oziroma 25 let, pred dvema mesecema predčasno odstopil s funkcije: mandat bi se mu namreč iztekel oktobra letos. Kot je razvidno iz gradiva za mestni svet, ga je svet zavoda na njegov predlog razrešil, a ta razrešitev stopi v veljavo s 1. julijem 2021.

Svet zavoda OZG je takoj že v januarju objavil razpis za novega direktorja, na katerega sta se javila dva kandidata. Kot najprimernejšega so izbrali Matjaža Žuro iz Cerkelj na Gorenjskem, ki, kot je zapisano v gradivu za sejo mestnega sveta, izpolnjuje vse razpisne pogoje.

Matjaž Žura je po izobrazbi diplomirani ekonomist in je sedanji pomočnik direktorice Lilijane Gantar Žura v Zdravstvenem domu Kranj. Po dosegljivih podatkih z direktorico nista v sorodstvu. Pred tem je Matjaž Žura nekaj časa kot vršilec dolžnosti vodil Zobno polikliniko Kranj.

Soglasja k imenovanju direktorja OZG mora podati 18 občinskih svetov na Gorenjskem oziroma občin ustanoviteljic in po pridobitvi vseh oziroma s 1. julijem 2021 bo Matjaž Žura nastopil petletni mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.