Gorenjska
520 ogledov

V Kranju dnevno cepijo po 1000 ljudi

Kartica AstraZeneca M. Ha.
"V Zdravstvenem domu Kranj v juniju ohranjamo tempo med drugim z organiziranim cepljenjem zaposlenih v gospodarstvu. Tudi to poteka v cepilnem centru (v telovadnici vojašnice op. a.), podjetja pa za svoje zaposlene dobijo poseben termin," so danes, v ponedeljek, 7. junija, objavili na spletni strani kranjskega zdravstvenega doma.

Ker naj bi bilo v prihodnje na voljo bistveno več cepiva proti covidu-19, bi lahko, seveda če bodo ljudje prijavljeni, prešli na drugačen način množičnega cepljenja, ko bi štel samo vrstni red prijav, torej ne glede na starost. A zaenkrat v Kranju na cepljenje vabijo po ustaljenem načinu.

Zaradi logistike oziroma priprave cepiva pa v Kranju ob torkih ne cepijo proti covidu-19, ampak so povečali število naročenih v štirih delovnih dneh. Izjemoma je cepljenje potekalo tudi v soboto, 5. junija, v prejšnjem tednu pa so tako skupaj v telovadnici vojašnice na Bleiweisovi cepili skoraj 5000 ljudi.

V Kranju vsak delovnik cepijo tudi 1000 ljudi v eni sami izmeni. Skupaj so izvedli že 43.846 cepljenj. Od 90.600 pacientov, opredeljenih pri zdravnikih v ZD Kranj, so jih doslej 27.116 cepili s prvim, 16.730 pa tudi z drugim odmerkom.

Prvi odmerek je tako prejela skoraj tretjina populacije v šestih gorenjskih občinah, ki jih pokrivamo - Kranj, Šenčur, Jezersko, Cerklje, Naklo, Preddvor, so zapisali na spletni strani ZD in dodali poziv.

"Potrebujemo le vašo prijavo s klikom na obrazec na naši hišni spletni strani ali klic na cepilni telefon."

ZD Škofja Loka: Šolniki in vzgojiteljice so precepljeni

V petek, 4. junija, je drugi odmerek cepiva AstraZeneca prejelo tudi 300 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v Škofji Loki, in sicer je ZD Škofja Loka množično cepljenje organiziral v telovadnici OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. "S tem je akcija cepljenja učiteljev in vzgojiteljic na Loškem, ki se je začela v marcu, zaključena. Med odmerkoma je minilo 12 tednov. Zaposleni v šolah in vrtcih so tako pripravljeni na mirne počitnice, pred covidom-19 pa so varni najmanj do novembra oziroma praktično do novega leta," so sporočili iz ZD Škofja Loka.

Najnovejši statistični podatki

Na Gorenjskem je bilo po zadnjih podatkih NIJZ, nazadnje osveženih 7. junija ob 8. uri, cepljenih z enim odmerkom cepljenih 36,4 odstotka ljudi, z dvema pa 22,8 odstotka.

Najnižjo precepljenost na Gorenjskem ima občina Gorenja vas - Poljane (z enim odmerkom 32,7 odstotka, z dvema pa 17,3 odstotka), najvišjo pa občini Bohinj (32,6 odstotka z enim odmerkom in 42,6 odstotka z dvema odmerkoma) in Jezersko (42,2 odstotka z enim odmerkom in 28,1 odstotka z dvema odmerkoma). Mestna občina Kranj ima po tej statistiki z enim odmerkom cepljenih 35,6 odstotka, z dvema odmerkoma pa 23,6 odstotka občanov.

Komentarjev 1
  • Isabel_Moore 11:51 08.junij 2021.

    S pren0snim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦