Gorenjska
590 ogledov

V Kranju dvojno odprto cepljenje: proti covidu-19 in gripi

covid-19 koronavirus Profimedia
Zdravstveni dom Kranj ta teden začenja z akcijo množičnega cepljenja proti sezonski gripi. Cepljenje proti gripi je brezplačno in bo potekalo v kranjski vojašnici na enak način kot odprti termini za cepljenje proti covidu-19.

Za zdaj sta za cepljenje, ko se ni treba naročati, predvideni dve sredi, 20. oktober in 3. november, vsakič od 12. do 14. ure. V tednu med šolskimi počitnicami cepljenja proti gripi ne bo. Dodatni termini bodo razpisani po potrebi, ambulantno cepljenje ni predvideno. Po zadnjem priporočilu NIJZ se lahko cepljenje proti gripi opravi sočasno s cepljenjem proti covid-19, za vsa druga cepljenja pa velja dvotedenski presledek, so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj.

V Tržiču in Škofji Loki bodo cepili proti gripi le naročene

V nasprotju z ZD Kranj so se v Škofji Loki in Tržiču odločili, da bo cepljenje proti gripi potekalo ambulantno in z individualno prijavo pri osebnem zdravniku.

V Tržiču bodo vse zbrane povabili na eno samo cepljenje v tednu, in sicer bo ob torkih popoldne. Že jutri, 19. oktobra, bo tako na vrsti prvih 100 naročenih. Tržičani se sicer lahko prijavijo na cepljenje na več načinov, preko posebej za gripo vzpostavljene spletne prijave, po telefonu in osebno na vhodu v zdravstvenem domu ali pri zdravniku.

Na cepljenje proti gripi se v ZD Škofja Loka se lahko prijavite pri svojem osebnem zdravniku od torka, 19. oktobra, naprej.

Urnik cepljenj ta teden v kranjski vojašnici

V sredo, 20. oktobra, bo, kot smo že navedli, v Vojašnici Petra Petriča Kranj na Bleiweisovi potekalo cepljenje za nenaročene proti sezonski gripi od 12. do 14. ure. Od 14. do 17. ure bo sledilo cepljenje za nenaročene proti covid-19: na voljo so cepiva Pfizer, Moderna in AstraZeneca.

V četrtek, 21. oktobra, bo zdravstveno osebje ZD Kranj od 7. do 13.30 proti covidu-19 cepilo naročene odrasle, od 13.30. do 13.45 pa še naročene otroke.
V petek, 22. oktobra, bodo proti covidu-19 od 7. do 13. ure cepili zgolj naročene odrasle s tretjim odziroma poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19.

Kar 378 naročenim v vojašnici se ni zdelo niti opravičiti

Prejšnji teden so v kranjski vojašnici proti covidu-19 skupaj cepili 1075 ljudi. Od 1178 vabljenih oziroma naročenih v četrtek, 14. oktobra, jih je prišlo le 770. Od teh 770 jih je 124 prejelo tretji odmerek cepiva, med njimi je bilo tudi 108 otrok. Od 478 manjkajočih je le 100 sporočilo svojo odsotnost oziroma se opravičilo. Dan prej, 13. oktobra, so na odprtem cepljenju v vojašnici cepili 305 ljudi, od teh 98 s prvim odmerkom cepiva, 42 z drugim odmerkom in še 28 otrok, so nam danes pojasnili iz službe za stike z javnostjo pri ZD Kranj.

V Tržiču proti covidu-19 cepijo samo naročene

V Tržiču v prihodnje ne bodo imeli več odprtih terminov cepljenja proti covidu-19, kajti številke so zgovorne in zato zainteresirane za cepljenje preusmerjajo, tako da se naročijo na cepljenje, so danes pojasnili iz službe za stike z javnostjo pri zdravstvenih domovih Kranj, Škofja Loka in Tržič.  

Podobne oziroma vsaj navidez podobne so razmere tudi v Škofji Loki, kjer pa je bilo pretekli teden proti covidu-19 na odprtem terminu cepljenih 444 ljudi, večina z drugim odmerkom, le 29 od njih pa s prvim odmerkom. Pri naročenih je bil prejšnji teden v Škofji Loki visok osip, saj kar tretjina ni prišla na dogovorjen termin. Glede na razmere so se v ZD Škofja Loka odločili, da bodo v četrtek, 21. oktobra, od 9. do 12. ure imeli v TIC-u na Kidričevi zadnji odprti termin za cepljenje proti covid-19 v tem mesecu.
    

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.