Gorenjska
2970 ogledov

V Kranju zaprta pomembna prometnica

Peter Šalamon
Do 22. novembra 2023 je v Kranju zaprta ena od pomembnih prometnic v mestu čez reko Savo od Železniške postaje Kranj do Jelenovega klanca.

Mestna občina Kranj je novembra lani začela pripravljalna dela na mostu čez Savo na Ljubljanski cesti, od Železniške postaje Kranj do Jelenovega klanca. Glavnina del težko pričakovane obnove mostu, ki je nujno potrebna, se je začela danes. Most čez reko Savo na Ljubljanski cesti je tako v celoti zaprt za vsa motorna vozila, kolesarje in pešce. Obvoz za motorna vozila je na severni strani urejen po cestah Iskra–Kidričeva cesta, Koroška cesta, Ljubljanska cesta (Jelenov klanec), na južni strani pa po cestah Iskra–Labore, Labore–Primskovo (Delavski most), Cesta 1. maja, Savska cesta. Za pešce je obhod urejen preko Savskega otoka in pločnika ob cesti Iskra–Kidričeva cesta do železniške postaje in obratno. Zaradi pričakovanega povečanega prometa na Savski cesti je most pri Planiki enosmeren, in sicer iz smeri Savske ceste (nekdanja Koreja) proti Planiki, prehod za pešce in kolesarje pa je prepovedan v obe smeri.

 | Avtor:

Po zapori mostu bo izvajalec del, to je Saning d.o.o. Kranj, začel z mostu odstranjevati asfalt, robnike, drogove javne razsvetljave, prometno signalizacijo in drugo. Sledila bo izdelava visečega odra, pri čemer večina opravil poteka pod mostom, kar bo trajalo predvidoma en mesec. Čeprav bodo delavci v tej fazi opravljali delo pod mostom in ne na njem, je prečkanje mostu prepovedano. Vsa dela na mostu bodo predvidoma zaključena 22. novembra 2023.

Most čez Savo v Kranju, Železniška postaja Kranj - Jelenov Klanec | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

V času zaprtja mostu je spremenjen tudi mestni potniški promet. Medkrajevni promet iz in za smeri Ljubljana in Škofja Loka poteka po zahodni obvoznici mimo Savskega otoka do in od glavne avtobusne postaje, ukinjeno pa je postajališče Kranj Globus.

 | Avtor: Arriva Arriva

Proge mestnega prometa 1, 3, 4, 7, 8 in 12 so preusmerjene na zahodno obvoznico oziroma Staro cesto, za kar je ukinjeno postajališče Kranj Globus (na progi 7 se ukinejo le odhodi: 6:10, 6:40, 13:10, 14:13 in 15:40). Progi 11 in 15 sta preusmerjeni čez Delavski most, ukinjeno pa je postajališče Kranj Savska cesta.

 | Avtor: Arriva Arriva

V Arrivi potnikom ob tem sporočajo, da zaradi obvoza lahko prihaja do zamud, zato jih prosijo za razumevanje.

Komentarjev 1