Gorenjska
314 ogledov

V Kranju ostalo cepivo proti sezonski gripi

virus gripa Profimedia virus gripa
Po končanem cepljenju proti sezonski gripi je v Zdravstvenem domu Kranj ostalo 70 doz cepiva, zato bodo v sredo, 23. decembra, izvedli dodatno cepljenje.

Omenjenih 70 doz cepiva proti sezonski gripi je bilo rezervirih za paciente, ki so se prijavili na cepljenje, a se niso odzvali. V Zdravstvenem domu Kranj je zato naročanje na cepljenje ponovno možno od 7. do 17. ure na telefonski številki 2082 249, dokler ne bodo razdelili preostalih doz cepiva.

Cepljenje za tiste, ki se bodo naročili, bodo izvedli v sredo, 23. decembra, med 7.30 in 12. uro v zabojniku pred otroškim dispanzerjem.

Petkrat več cepiv kot lansko sezono

Zdravstveni dom Kranj je v lanski sezoni 2019/20 porabil 638 cepiv, za letos so jih že marca naročili 700, ker, kot kot nam je odgovoril Jože Prestor, vodja zdravstvene nege v ZD Kranj, niso vedeli, kakšne bodo razmere jeseni.

"Pred začetkom cepljenja smo jih naročili dodatno 2000 in potem še 1000, ko smo že prejeli obvestilo, da dobava ne bo več možna. Po delni dobavi smo dobili skupaj 3164 doz cepiva ali petkrat toliko, kot lani vseh porabljenih. Ker smo samo za varovance naših štirih domov starejših porabili 500 doz cepiva in je bil velik pritisk na cepljenje s strani prebivalstva, smo uspeli sredi novembra iz NIJZ dobiti še 524 doz cepiva, skupaj torej 3688 doz."

Iz ZD Kranj zagotavljajo, da je bila vsaka doza skrbno namenjena za naročene paciente. A ker se nekateri niso odzvali (nekateri so zboleli, nekaj jih je bilo prijavljenih pri več cepiteljih, v Kranju na primer še na NIJZ), je po končanem cepljenju ostalo 70 doz. "Verjamemo, da so še ljudje, ki se želijo cepiti proti sezonski gripi, zato smo ponovno odprli možnost naročanja, prijavljene bomo cepili v enem dnevu," je razložil Jože Prestor, mag. zdravstvene nege.

Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 22:01 25.december 2020.

    Ne razumem,zakaj bi se clovek cepil proti gripi,ker je s covi-dom nehals obstajati... 🐑🐑🐑. Letos v svetu namrec niso zabelezili niti enega primera. Zanimivo,kajne...

  • Ender3 11:43 22.december 2020.

    Cepljenje ne sme postati obsesija !