Gorenjska
2460 ogledov

V Kranju parkomati le na gotovino

Parkiranje v Kranju bralec iz Kranja Parkomat na Sejmišču v Kranju.
Občanka Kranja nas je opozorila, da parkirni avtomat pri Zdravstvenem domu Kranj ne sprejema plačilnih kartic. Ker vedno pri sebi seveda nimamo gotovine, je to dobro vedeti že prej, ne šele, ko želiš poravnati parkirnino, je komentirala.

Z vprašanjem, ali je ta avtomat, kjer parkrirajo tisti, ki so namenjeni v Zdravstveni dom Kranj, v okvari, da ne sprejema plačilnih kartic, smo se obrnili na upravljalca javnih parkirišč, to je Komunala Kranj.

Odgovorili so nam, da parkomat ni v okvari in da je bilo plačevanje s plačilnimi karticami ukinjeno zaradi neenotnih tehničnih značilnosti plačilnih kartic. Obvestilo se nahaja na vidnem mestu parkomata. V načrtu je uvedba plačevanje z NFC (tehnologija komunikacije v bližnjem polju) in od takrat naprej bodo delovale vse kartice izdajateljev.

V nadaljevanju pa so nam iz Komunale Kranj dodatno pojasnili, da so procesiranje kartičnih plačil z magnetnim zapisom ukinili aprila letos.

parkomat Kranj pred ZD Kranj | Avtor: bralka iz Kranja Parkomat blizu ZD Kranj. bralka iz Kranja


Na območju parkirišč, ki so v Mestni občini Kranj v upravljanju Komunale Kranj, je nameščenih 15 parkomatov in tri blagajne. In kot so nam zagotovili, vsi parkomati delujejo brez težav. Če ima uporabnik parkirišča kakšno vprašanje, pa lahko pokliče dežurno tehnično pomoč 030 610 450.

Po 1. juliju druga mobilna aplikacija

V Kranju pa je mogoče parkirnino plačati tudi z mobilno aplikacijo: doslej je bila ParkMeWise, po novem je EasyPark.

Kot nam je danes pojasnil Kranjčan, je včeraj prejel sms sporočilo z naslednjim besedilom:

"Dragi naši uporabniki! Obveščamo vas, da z današnjim dnem 1. julija rešitev ParkMeWise ni več prisotna v Mestni občini Kranj.
Zaradi nerazumnih ekonomskih in tehnično prilagojenih pogojev drugemu ponudniku, žal nismo podaljšali pogodbe z upravljavcem parkirišč Komunala Kranj.
Za več informacij se obrnite na Komunalo Kranj.
Z veseljem pa še naprej ostajamo vaš zvesti pomočnik pri hitrem in enostavnem parkiranju v drugih mestih po Sloveniji!"

 

Komentarjev 1
  • Lorraine_Johnson 11:36 03.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦